Hrvatska reprezentacija u disciplini trap u sastavu Anton i Josip Glasnović, te Francesco Ravalico osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu ciparskoj Larnaci.
 
Sjajni su bili u kvalifikacijama, toliko dobri da bi čak dvojica bila u finalu da se radilo o pojedinačnim nastupima – Josip Glasnović i Francesco Ravalico. Počelo je sa 22/25 Josipa Glasnovića što nije djelovalo obećavajuće, ali je olimpijski pobjednik iz Rija u sljedećih 50 metaka opalio 50/50 i uz u posljednjoj kvalifikacijskoj seriji nepogrešivog Ravalica izborili su plasman u finale. Josip Glasnović i Framcesco Ravalico oplili su 72/75, a Anton Glasnović 70/75. U kvalifikacijama su bili ukupno drugoplasirani sa 214 golobova, iza Talijana koji su imali 215, a ispred Britanaca i Nijemaca koji su sa 213 izborili nastup za brončanu medalju. U finalu naša trojka protiv Talijana u sastavu de Filippis – Resca - Ferrari. Predvodio je de Filippis koji je imao 73/75 učinak u kvalifikacijama. Finale se pucalo sustavom jedna serija svaki po 5 hitaca za dva boda, ako je egal po bod. Pa, tko pogodi više.
 
- Još jedna medalja, najvažnije da nismo odustali, makar je i u kvalifikacijama bilo nezgodnih momenata - zaključio je Josip Glasnović nakon meča s Talijanima.
 
Naš tim je ove sezone u sastavu s Cernogorazom bez Ravalica ove sezone već osvajao medalje. Prvo mjesto na Svjetskom Kupu u Lonatu, te 3. mjesto na Svjetskom Kupu u Bakuu. A pojedinačno zlato ove sezone ima sa Svjetskog kupa u turskoj Konyji Giovanni Cernogoraz, a srebra Giovanni Cernogoraz sa Svjetskog kupa u Nikoziji, Josip Glasnović iz Lonata i Anton Glasnović sa Mediteranskih Igara u Oranu. Ovo je dakle njihova sedma medalja ove sezone, što je sjajan doseg.
 
Broncu je osvojila Velika Britanija u sastavu Cowad Holley – Heading – Hales, koja je u meču za 3. mjesto svladala Njemačku 7:1.
 

 Izvor: SN / Dražen Pinević Foto: Pascal Guyot /AFP