Četiri sestre Butić – Ivana (26), Domina (22), Magdalena (17) i Jelena (15) – posebna su atrakcija u našem sastavu. Sve su rođene Splićanke i sve su članice splitskog Jadrana. Nečim takvim ne može se pohvaliti nijedna reprezentacija na svijetu, pa ni kad bi u pitanju bili muškarci – piše Anton Filić, novinar VL.
 
U srcu Splita, odnosno u podrumima Dioklecijanove palače, ovih je dana svečano otvorena 27. Međunarodna izložba karikature; proslavljeni košarkaš Toni Kukoč obišao je Spaladium Arenu i, ne skrivajući oduševljenje viđenim, pozvao Splićane i ostale Hrvate da dođu bodriti hrvatske vaterpoliste i vaterpolistice. 
 
Europsko vaterpolsko prvenstvo, 35. po redu, kojemu je domaćin naš Split, otvorile su  vaterpolistice. Hrvatice su u skupini A. 
 
SPLITSKA ATRAKCIJA 
 
Posebna atrakcija u našem sastavu su četiri sestre Butić – Ivana (26), Domina (22), Magdalena (17) i Jelena (15). Sve su rođene Splićanke i sve su članice istog kluba – splitskog Jadrana. Nečim takvim ne može se pohvaliti nijedna reprezentacija na svijetu, pa ni kad bi u pitanju bili muškarci, nitko nema četiri brata u jednoj reprezentaciji. A sestre su Butić učinile našu nacionalnu vrstu i povezanijom i snažnijom. 
 
– Mislim da je sastav s kojim ćemo nastupiti na Europskom prvenstvu u Splitu dosad naša najjača reprezentacija i da imamo divnu priliku pokazati da smo napredovale. I protiv reprezentacija iz gornjeg doma, s kojima ćemo se sučeliti u našoj skupini, kakve su Nizozemska, Grčka i Mađarska, a prigodu da pokažemo svoje znanje i umijeće vidim posebno u utakmicama protiv Njemačke i Rumunjske, kojima smo na pripremama u konačnici posvetili i najviše pozornosti – najavila je Domina natjecanje u našoj skupini. 
 
Na pripremama je bilo više igračica i sestre Butić nisu mogle biti sigurne da će baš sve četiri ući u odabranih 15 za EP, ali izbornik Aljoša Kunac, i sam Splićanin, poklonio im je povjerenje. Ivana, najstarija među sestrama, o tome kaže: 
– Iskreno govoreći, nisam mogla ni zamisliti da će se ovo dogoditi i da ću u reprezentaciji potencijalno igrati sa svim trima sestrama, prvenstveno zato što je Jelena 11 godina mlađa od mene, a Magdalena devet, dok sam s Dominom igrala već na tri Europska prvenstva. 
 
Puno pozornosti i fokusiranosti posvetile su sve četiri sestre (zajedno s još trojicom braće, također vaterpolistima) višegodišnjim treninzima, kako bi danas živjele svoj san i igrale za hrvatsku reprezentaciju praktički ispred kuće, s obzirom na to da cijeli život žive na Spinutu, kvartu u blizini Spaladium Arene. 
– Igrati bilo koje prvenstvo u rodnom gradu veliko je zadovoljstvo, no igrati Europsko seniorsko prvenstvo iznimna je čast. A igrati s još tri sestre uistinu je poseban osjećaj, ostvarenje našeg sportskog sna – istaknula je Magdalena. 
 
Najmlađa od četiriju sestara, perspektivna Jelena Butić, sa svojih će 16 godina biti jedna od najmlađih debitantica među seniorkama: 
– Ukazala nam se mogućnost za to i mi neke mlađe igračice dobile smo priliku igrati s našim seniorkama. Ovo je svakako jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri, pogotovo zato što sam izborila mjesto u sastavu koji će braniti hrvatske boje u Splitu i što ću uopće igrati za seniorke – ističe Jelena. 
 
Slobodno se može zaključiti da je splitska obitelj Butić hrvatski sportski fenomen. Zoran i Nera Butić imaju sedmero djece i sva igraju vaterpolo. I to na najvišoj razini. Brat Zvonimir bio je na širem popisu Ivice Tucka, a vaterpolom se bave i stariji brat Krešimir i najmlađi Domagoj, obojica su u francuskoj Nici. 
 
SVE IH ZARAZIO OTAC 
 
– Sve nas je zarazio otac Zoran, koji je vaterpolo igrao u POŠK-u. Na početku nije izgledalo da ćemo svi otići u vaterpolo jer se Zvonimir bavio plivanjem, a ja sam bila u atletici – kaže nam najstarija od sestara Ivana dodavši:  – Ali kad je jednom Zvone udario u Branku, mama mu je rekla: 'Hajde ti lijepo u vaterpolo'. Slično se dogodilo i meni, pala sam s rola i slomila ključnu kost pa sam se i ja okrenula vaterpolu jer je taj sport, među ostalim, dobar i za rehabilitaciju. A potom su nam se pridružili i ostali ... 
 
 PRENOSIMO: Večernji list FOTO / HVS