Hrvatska igračica pod zastavom Australije Ajla Tomljanović izbacila je Serenu Williams s US Opena, uslijedio emotivan oproštaj. Kraljica se oprostila u suzama!
 
Serena Williams završila je svoju nevjerojatnu karijeru u 3. kolu US Opena. Zaustavila ju je hrvatska tenisačica, Zagrepčanka Ajla Tomljanović koja već godinama nastupa pod zastavom Australije. Williams je poklekla nakon tri sata i pet minute igre u fantastičnom meču (7:5, 6:7 (5), 6:1), prepunom preokreta. Fantastično se borila 40-godišnja Amerikanka, ali u trećem setu više nije imala snage, za što je i sama kriva jer je mogla riješiti meč u prva dva seta. U prvom setu Serena je imala 5:3, Ajla je slavila 7:5. U drugom je Amerikanka imala 5:1, da bih tek kroz tie-break izjednačila. U trećem više nije imala snage ... Međutim, Ajla igra već neko vrijeme u sjajnoj formi i ona se na kraju upisala u povijest kao tenisačica protiv koje je jedna od najvećih svih vremena odigrala posljednji meč karijere.
 
Sa suzama u očima nakon meča, Serena se zahvalila publici na podršci tijekom svih njezinih turnira.
 
 - Pokušala sam. Hvala tata, znam što gledaš. Hvala mama. A da nije bilo Venus, ne bi bilo ni Serene. Zato ti hvala, Venus. Ti si jedini razlog što je Serena uopće postojala. Bilo je to najnevjerojatnije putovanje na kojem sam bio u životu. Sada sam samo zahvalna svakoj osobi koja mi je ikad u životu rekla: 'Idi, Serena.' Hoću li se vratiti? Mislim da ne, ali tko zna. Nikada ne možete biti sigurni ni u što. Sada sam spremna biti mama i istražiti što je drugačija verzija Serene. Tehnički, još sam jako mlada pa bih htjela uživati ??u životu dok još mogu hodati - rekla je Serena i otkrila da je zadovoljna svojim nastupima u New Yorku.
 
- Da bih mogla igrati na ovoj razini, igrati na grand slamu, potrebno je puno rada. Očito sam još uvijek sposoban tako igrati - zaključila je legendarna tenisačica koja će ovaj mjesec napuniti 41 godinu.
 
Nikad ne reci nikad, ali ovo je bio posljednji meč u ozbiljnoj karijeri nevjerojatne Serene ...
 
 Izvor: SN / Robert Šola Foto: A. Weiss, C. Sipkin / AFP