Hrvatska reprezentativka u boćanju Carrolina Bajrić postala je prvakinja Europe u pojedinačnoj konkurenciji, klasičnim načinom, na kontinentalnoj smotri boćanja za žene (od 1. do 3. rujna) kojoj je domaćin bio glavni grad Slovenije. 
 
Naše boćarice na istom su natjecanju osvojile još dva odličja - srebro (Nives Jelovica) i broncu (Jelovica u paru s Nikol Marelja-Bošnjak). 
 
U finalnom ogledu Bajrić je s 11-9 pobijedila predstavnicu boćarske velesile Francuske. Osim u pojedinačnom klasičnom natjecanju, Bajrić se natjecala u još dvije discipline i to - u preciznom i štafetnom izbijanju, skupa s Riom Vojković, koja je bila hrvatska predstavnica i u brzinskom izbijanju. I Nives Jelovica bila je nadomak naslova europske prvakinje u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Okitila se srebrnom medaljom, nakon što je u neizvjesnoj završnici srbijanska predstavnica Milica Kolunđija posljednjom boćom pogodila bulin i tako osvojila zlatnu medalju rezultatom 21-20. No, to nije bilo sve od naše trofejne reprezentativke. Prolaskom u polufinale, u kojem su poražene od turskih predstavnica (2-13), Jelovica je u paru s Nikol Marelja-Bošnjak osvojila brončanu medalju u disciplini ženskih parova klasičnim načinom.
 
Ženska seniorska reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u sastavu: Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja-Bošnjak i Ria Vojković, pod stručnim vodstvom izbornika Deana Klarića te pomoćnog trenera Čede Vukelića.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita ženskoj boćarskoj reprezentaciji na osvojenim trima odličjima na Europskom prvenstvu u Ljubljani!
 
SJAJAN USPJEH MLADIH PLIVAČ(IC)A - JANA PAVALIĆ SVJETSKA JUNIORSKA PRVAKINJA, JERI HRIBARU BRONČANO ODLIČJE
 
Mlada hrvatska plivačica Jana Pavalić osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 metara leptirovim načinom, a Jere Hribar je bio brončani u disciplini 50 metara slobodno na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Limi (Peru).
 
Petnaestogodišnja Jana Pavalić, članica zabočkog kluba Olimp, do zlatne je medalje stigla s vremenom 26.38, a to je ujedno i novi hrvatski rekord. Osamnaestogodišnji Jere Hribar, član splitskog Grdelina, brončanu je medalju osigurao s vremenom 22.55 sekunde. Od spomenutih iznimno perspektivnih hrvatskih plivačkih uzdanica očekuju se i nove lijepe vijesti s juniorskog SP-a u Peruu. Pred Janom Pavalić je nastup u disciplini 50 metara slobodno, a Jeru Hribara čeka još utrka na 100 metara slobodno.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Jani Pavalić na osvojenoj zlatnoj, a Jeri Hribaru na brončanoj medalji, osvojenim na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Limi!
 
KANUISTICA VANESA TOT OSVOJILA NASLOV SVJETSKE MLAĐESENIORSKE PRVAKINJE U JEDNOKLEKU NA 500 METARA
 
 
Prva hrvatska olimpijka u kanuu jednokleku na mirnim vodama, Vanesa Tot, osvojila je zlatnu medalju na mirnovodaškom Svjetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniorke u Szegedu (Mađarska). Sjajna Brođanka slavila je u finalnoj utrci jednokleka na 500 metara (2:08.65), ispred Kineskinje Yin Wan (+0.15) i mađarske kanuistice Laure Gonczol (+0.53).
 
Nastavlja se plodno ljeto za Vanesu Tot koja je najprije u lipnju na Europskom prvenstvu za mlađe senior(k)e u Beogradu osvojila srebro u utrci kanua jednokleka na 200 metara i brončanu medalju u kanuu jednokleku na 500 metara, a potom je - sredinom kolovoza - na EP-u u Münchenu bila brončana na 500 m i na 200 m.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita kanuistici Vanesi Tot na naslovu svjetske mlađeseniorske prvakinje u jednokleku na 500 metara!
 
HOO ČESTITA BOKSAČU LUKI PLANTIĆU NAJVEĆI USPJEH U PROFESIONALNOJ KARIJERI
 
U službeno trećem profesionalnom meču hrvatski boksački olimpijac Luka Plantić pred svojim je navijačima u Solinu ostvario najveću pobjedu u karijeri. Nokautom u četvrtoj rundi, Plantić je u dvoboju supersrednje kategorije svladao iskusnog južnoafričkog boksača Ryna Liebenberga. Riječ je o nositelju WBC-ova Silver pojasa s više od 30 profesionalnih mečeva, od čega je 14 dobio nokautima.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita boksačkom olimpijcu Luki Plantiću na najvećoj pobjedi u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri!
 
U DVORANI 'KREŠIMIRA ĆOSIĆA' NA ZADARSKOM VIŠNJIKU SVEČANO OTVORENA ATLETSKA STAZA
 
Nakon obavljenih završnih radova, otvorena je moderna tartanska staza u prstenu Dvorane Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Proteže se na 240 metara, ima tri pruge na dva metra i 75 centimetara širine.
 
Na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja nove atletske staze (u petak, 2. rujna 2022.) članice AK Fortius priredile su promotivnu utrku na novoj podlozi.
- Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli da ostvarimo i ovaj projekt koji će, prije svega, biti na dobrobit atletike ali i drugih sportaša iz 150 klubova i udruga koji ostvaruju svoje planove i programe u ŠC-u Višnjik. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Športskoj zajednici Grada Zadra i Zajednici športova Zadarske županije, naravno i Gradu Zadru - kazao je direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović.
 
Cijeli projekt i zahvat stajali su 190 tisuća kuna, a otvaranje staze pozdravio je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je, između ostaloga, kazao:
- Hvala svima koji su dali doprinos i ovom projektu., Ova će staza omogućiti atletičarima bolje uvjete rada, kao i drugim sportašima. Grad Zadar Intenzivno radi na kontinuiranom uzdizanju Višnjika, a ovom ću prilikom najaviti i da ćemo uskoro početi raditi i na projektu otvorenoga olimpijskoga bazena.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) značajan je partner i podupiratelj obnove i podizanja nove sportske infrastrukture u Zadru i na Višnjiku. To je istaknuo Neven Šavora, direktor ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe u HOO-u, te dodao:
- U godinu dana HOO je potpomogao dva zahvata za boljitak atletike u Zadru. Hrvatski atletski savez jedan je od najboljih nacionalnih saveza, a naši atletičari istinski su ponos. HOO će i dalje, u skladu s proklamiranom politikom, podržavati i infrastrukturne zahvate, a naša suradnja s Gradom Zadrom, Športskom zajednicom Grada Zadra, ŠC-om Višnjik i drugima, izvrsna je.
 
U ime Športske zajednice Grada Zadra na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori Hrvatskoga olimpijskoga odbora projektima na Višnjiku i u Zadru zahvalila je njezina predsjednica Snježana Jurinić, dok je hrvatski atletski izbornik Mladen Katalinić pohvalio i Grad Zadar i ŠC Višnjik na angažmanu i doprinosu obnovi i izgradnji atletske infrastrukture, izrazivši nadu da će biti ostvaren i projekt podizanja novoga atletskog stadiona. Svima koji su pridonijeli da se u Dvorani Krešimira Ćosića napravi atletska staza,  u ime Atletskog saveza Zadarske županije zahvalio je njegov predsjednik Slobodan Mijolović.
 
Svečanosti su nazočili i istaknuti atletičari i atletski djelatnici iz Zadra i Zadarske županije te već spomenute djevojke iz AK Fortius koje su na simboličan način i otvorile novu stazu.
 
 HOO / Vinko Knežević, visnjik.hr