U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu, u ponedjeljak 19. rujna 2022., održana je redovita sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) s koje izdvajamo najvažnije zaključke.
 
Imenovana je nova Komisija za nagrade i priznanja HZSN u sastavu: Nikola Lipovac, član Izvršnog odbora (predsjednik), Zoran Kovačević, Damir Senčar, Anamarija Vuković i Branko Stipković. 
 
Od sada se već mogu slati prijedlozi za godišnje nagrade i priznanja HZSN za 2022. godinu. Prijedlozi se trebaju, uz kraće obrazloženje,  dostaviti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Hrvatski zbor sportskih novinara, Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, s naznakom (nagrade i priznanja). Više informacija na mobitel broj 098 247 142 (Marijan Bakić, glavni tajnik).
 
Kandidirati se može za Nagradu za životno djelo i Novinar godine, dok ostali prijedlozi ovise o vama, pa npr. možete predlagati priznanja za novinsku reportažu, vijest, TV ili radijsku emisiju, intervju, suradnju s medijima, press službu, fotografiju, publicistiku itd … 
 
 
ČLANARINA JOŠ DO KRAJA GODINE U KUNAMA
 
Novinari/ke koji se još nisu učlanili, kao i oni koji još nisu produžili članstvo za dvogodišnje razdoblje 2022./23. godinu, još uvijek to mogu učiniti do kraja ove godine uz uplatu u kunama, a sukladno Zakonu od 1.  siječnja 2023. članarina će se plaćati u eurima. 
 
Dvogodišnja članarina za HZSN iznosi 200,00 kn, a za AIPS 300,00 kn. Člansku iskaznicu AIPS-a može zatražiti samo član HZSN-a. Obrazac i podaci o produljenju ili novom članstvu (obavezno je ispuniti i poslati) nalaze se na Internet stranici www.hzsn.hr
 
PRISTUPNICA za HZSN nalazi se na http://www.hzsn.hr/hr/postaniclan
PRISTUPNICA za AIPS nalazi se na adresi www.aipsmedia.com pod Cards ...
 
ZAŠTO BITI ČLAN HZSN-a?
 
 
Samo ste kao član HZSN-a član nacionalne profesionalne udruge sportskih novinara koja vas putem AIPS-a povezuje sa sportskim novinarima iz cijelog svijeta.
Samo kao član HZSN-a  možete izvještavati s Olimpijskih igara mladih, Svjetskog juniorskog nogometnog prvenstva i sličnih globalnih događaja (za članove mlađe od 30 godina).
Samo kao član HZSN-a  možete se natjecati za godišnje novinarske nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara i za nagrade AIPS-a, u 8 kategorija, plus posebne nagrade za mlade novinare.
Samo kao član HZSN-a možete koristiti pogodnosti naših sponzora i partnera.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
Na kraju sjednice kojoj su nazočili predsjednik Jura Ozmec i glavni tajnik Marijan Bakić te Vinko Knežević, Nikola Lipovac, Zlatko Karlo i Stjepan Balog, a opravdali su izostanak Župan, Lukačić i Valai, organizacijskoj tajnici Vesni Brumec koja se nakon dvije godine izostanka zbog bolesti vratila u Izvršni odbor, predsjednik Ozmec za dobrodošlicu joj je uručio buket cvijeća uz želju za dobro zdravlje.  
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------