Diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna 2022. pod motom #BeActive organizira se niz aktivnosti.
 
Ministarstvo turizma i sporta u sklopu Europskog tjedna sporta osmu godinu za redom diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna 2022. pod motom #BeActive organizira niz aktivnosti kojima će potaknuti građane na bavljenje sportom. Projektom se želi motivirati građane da pronađu sport odnosno vrstu rekreacije koja najbolje odgovara njihovim interesima, mogućnostima i potrebama, ali i da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ne samo tijekom Europskog tjedna sporta. Posebni tematski dani bit će posvećeni vježbanju u školama, vježbanju mladih, kao i vježbanju u tvrtkama diljem Hrvatske s ciljem skretanja pozornosti na važnost rekreacije u školama, na fakultetima te na radnom mjestu. Cilj je pokazati da se može vježbati u svakom trenutku, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu!
 
PROGRAM EUROPSKOG TJEDNA SPORTA:
 
Otvorenje, 23. rujna od 16:00 sati (park na Trgu J.J.Strossmayera, Zagreb)
#BeActive Night, 24. rujna od 20:00 sati (Šetalište dr. Franje Tuđmana – Šanac, Karlovac)
Nacionalni dan – sportsko selo, 25. rujna od 11:00 sati (livada pored Malog Jezera, RSC Jarun)
Dan mladih, 26. rujna (Sveučilišni kampus, Osijek)
Školski dan, 27. rujna (SRC Lepoglava)
Fokus dan - Radno mjesto, 29. rujna
 
Ovogodišnja ambasadorica projekta je trostruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec, a kroz godine projekt su podržali brojni naši poznati sportaši, osvajači olimpijskih odličja te hrvatska nogometna reprezentacija, hrvatska rukometna reprezentacija, hrvatska košarkaška reprezentacija, KK Cibona i KK Cedevita, RK PPD Zagreb, hrvatska skijaška reprezentacija te naši ambasadori heroji – vatrogasci, HGSS- ovci, alpinisti i izviđači.
 
U sklopu Europskog tjedna sporta provest će se i kampanja nove inicijative Europske komisije #HealthyLifeStyle4All, kojom se promiču vrijednosti zdravog života. Svi građani taj tjedan moći će potpisati Odluku o zdravijem načinu života i tako simbolično odlučiti usvojiti zdrave navike.
 
Diljem Hrvatske u sklopu Europskog tjedna sporta besplatne sportske programe za sve uzraste provodit će brojne organizacije, klubovi i škole pa će taj tjedan građani moći planinariti, jedriti, trčati, igrati rukomet, vježbati na otvorenom ili čak vježbati u knjižnici te se natjecati u elementarnim igrama.
 
Više informacija o tome gdje biti aktivan od 23. do 30. rujna može se pronaći na službenoj mrežnoj stranici www.europski-tjedan-sporta.hr
 
PROMO Foto: Jeroen Peeters