U svom posljednjem meču u karijeri najomiljeniji tenisač svih vremena Roger Federer nije uspio ostvariti pobjedu u paru s Rafaelom Nadalom, iako su došli do meč-lopte, ali su na kraju slavili Amerikanci Jack Sock i Frances Tiafoe sa 4-6, 7-6 (2), 11-9 nakon dva sata i 15 minuta igre.
 
 ----------------------------------------------------------------------------------------
EUROPA - SVIJET 2-2
Casper Ruud - Jack Sock 6-4, 5-7, 10-7
Stefanos Tsitsipas - Diego Schwartzman 6-2, 6-1
Andy Murray - Alex De Minaur 7-5, 3-6, 7-10
Roger Federer/Rafael Nadal - Jack Sock/Frances Tiafoe 6-4, 6-7 (2), 9-11
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Federer i Nadal su u prvom setu spasili ‘break-loptu‘ u devetom gemu, da bi u desetom slomili servis suparnika i osvojili prvu dionicu meča. Sock i Tiafoe su u drugom setu poveli sa 3-1, ali su Federer i Nadal nanizali tri gema i vratili zaostatak. Švicarsko-španjolski par je u tri navrata bio na dva poena od pobjede, jednom u desetom i dvaput u 12. gemu drugog seta, ali su Amerikanci uspjeli odvesti set u ‘tie-break‘ i u kojem su bili daleko bolji par i zasluženo slavili sa 7-2. Tako je odluka o ishodu posljednjeg meča u karijeri Rogera Federera ostavljena za produženi ‘tie-break‘ koji se u Laver Cup mečevima igra umjesto trećeg seta. U dramatičnom raspletu s pregršt sjajnih poena Federer i Nadal su poveli sa 9-8 i imali meč-loptu uz Federerov servis, ali su Sock i Tiafoe nanizali tri poena i "pokvarili" Federerov oproštaj.
 
- Bio je ovo predivan dan. Rekao sam dečkima da sam sretan, da sam uživao. Drago mi je da sam izdržao, da ništa nije otkazalo. Bio je odličan meč - rekao je Federer pred rasprodanom O2 Arenom prije nego što su ga ponovno svladale emocije.
 
Plakati je počeo već kad se došao izgrliti sa svim članovima reprezentacije Europe, a nastavio i kad se pozdravljao sa svim članovima suparničke momčadi. No, bilo je mnogo uplakanih lica i na terenu i na tribinama. 
- Dobro je. Mislim da se nosim bolje nego što sam to uspio u svojim mislima. Bar sam uspio nešto reći.
 
Upitan od Jima Couriera o svom teniskom putu, Federer je rekao: 
- Nije se trebalo tako dogoditi. Moj put je bio idealan. Sve bih ponovio.
 
A onda je opet briznuo u plač. Uspio je još kroz suze zahvaliti članovima obitelji na bezrezervnoj podršci i uputiti zahvalu svima u dvorani. Iza sebe je ostavio pregršt nestvarnih ostvarenja i gomilu nezaboravnih teniskih trenutaka.
 
 Izvor: HINA Foto: Glyn Kirk/AFP