Mariela Šteko, 16-godišnja članica BK Petar Zrinski, osvojila je zlatnu medalju na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu kojem je domaćin talijanski Montesilvano. 
 
U odlučujućoj borbi za zlato i europski tron Šteko je uvjerljivo pobijedila Turkinju Husnu Esmaul Babbat, jednoglasnom odlukom sudaca (5-0), koji su joj potvrdili veći  bodovni učinak u sve tri runde. 
 
Nakon kadetskog europskog zlata Lorene Horvat nedavno na EP-u u Turskoj, ovo je i prvi put da Hrvatska ima europsku juniorsku prvakinju. Brončane medalje za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu još su osvojile Lana Paljušić (BK Kutina, do 54 kg) i Nika Lopac (BK Senj, do 80 kg).
 
Ukupno su naše mlade boksačice ove godine na europskim prvenstvima postigle nezabilježen pothvat, osvojile su dosad sedam medalja uz dva naslova europskih prvakinja. Krajem listopada 2022. slijedi i Europsko prvenstvo seniorki u crnogorskoj Budvi gdje će Hrvatsku predstavljati prvakinje Sara Beram i Maja Šarić. (
 
Izvor: HBS/HOO
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita mladim boksačicama - Marieli Šteko osvajanje naslova europske juniorske prvakinje te Lani Paljušić i Niki Lopac na osvojenim brončanim odličjima!
 
HOO I PULSKA TVRTKA A.T.I. D.O.O. POTPISALI UGOVOR O SPONZORSTVU
 
 Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i tvrtka A.T.I. d.o.o. iz Pule potpisali su u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu sponzorski ugovor s ciljem stvaranja potrebnih preduvjeta za unaprjeđenje i promidžbu hrvatskog sporta. 
 
A.T.I. d.o.o je renomirana tvrtka koja u svojoj djelatnosti ima i organizacije kongresa, korporativnih događanja, team buildinga i drugih manifestacija, a etablirana je i u organizaciji sportskih događaja. Ugovor o sponzorstvu potpisali su glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač i direktorica tvrtke A.T.I. d.o.o. Vesna Borisavljević
 
Ugovor je sklopljen na četverogodišnje razdoblje i ima valjanost do 30. rujna 2026. godine. 
 
HOO/Vinko Knežević