Na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u turskom Kasu hrvatski ronilac Petar Klovar postavio je novi svjetski rekord, zaronivši na 132 metra dubine u jednom dahu, što je za pet metara dublje od starog rekorda.
 
Petra Klovar je tako postao natjecatelj s najvećim ronilačkim dometom u povijesti, ne samo u svojoj disciplini nego u svim disciplinama svih ronilačkih federacija.
 
- Mislim da je nekome van ronjenja ili sporta ponekad teško shvatiti veličine nekih rezultata. Svaki, a naročito ovaj Petrov rezultat je zbroj puno odricanja, talenta, sati i sati rada i stručnog pristupa. Najdublji zaron je ono čemu teži svaki ronilac na svijetu, to je srž i osnova ronjenja na dah. A napraviti ga u disciplini koja se ne smatra klasično najdubljom i to pomaknuti za pet metara je stvarno velika stvar i sportski pomak. Na tim dubinama svaki metar je težak i sve teži - izjavio je trener Vitomir Maričić.
 
I sam Maričić je odličnim zaronom u istoj disciplini FIM na 110 metara osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju te je sada jedini Hrvat i treći ronilac u svijetu koji drži medalje sa svih najprestižnijih bazenskih i dubinskih turnira. 
 
Sanda Delija je s nacionalnim rekordom od 81 metra osvojila brončanu medalju u ženskoj konkurenciji. 
 
NIKOLA RUKAVINA NASLIJEDIO STOJKA VRANKOVIĆA NA DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA HRVATSKOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA
 
 Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Stojka Vrankovića, Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza je na izvanrednoj izbornoj sjednici,   održanoj u subotu (8. listopada), za novog predsjednika izabrao Nikolu Rukavinu, koji će tu dužnost obavljati do kraja mandatnog razdoblja, odnosno   do sljedeće godine.
 
 Kao v. d. predsjednika, Rukavina je bio i jedini predloženi kandidat, a donedavni dopredsjednik Upravnog odbora HKS-a izabran je jednoglasno, sa 61 glasom   nazočnih zastupnika od ukupno 70, koliko u ovom sazivu broji Sabor HKS-a.
 
 Rukavina se zahvalio na podršci i povjerenju, posebno naglasivši zasluge dosadašnjeg predsjednika Stojka Vrankovića, sve pokrenute projekte i mnoga otvorena   vrata upravo zahvaljujući utjecaju donedavnog predsjednika.
 
 - Želim Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Saveza. Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska   košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti   inzistiranja na značaju nacionalne lige - kazao je između ostalalog novi predsjednik te konstatirao: - Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom   jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ. Naglasit ću još jednom, čast mi je da mogu, zajedno sa svojim suradnicima i uz vašu podršku i povjerenje nastaviti     sa započetim radom i ostvarivati sve ono čemu težimo.
 
Nakon izbora čelnika povjerenje su jednoglasno dobili članovi Upravnog odbora. Ostavke su ranije podnijeli Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a novi članovi su Bernard Budimir, Josip Milaković i Ivan Matančić.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petru Klovaru naslov svjetskog prvaka i postavljanje novog svjetskog rekorda te Vitomiru Maričiću osvajanje srebrne i Sandi Deliji brončane medalje na SP-u u ronjenju na dah! Čestita i Nikoli Rukavini na izboru za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, želeći mu uspješan rad i vraćanje hrvatske košarke na staze stare slave!
 
 HOO/Vinko Knežević