U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stiglo je pismo gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes i predsjednika Petrinjskog sportskog saveza Marka Badrića, u kojem zahvaljuju nacionalnoj olimpijskoj udruzi za realizaciju humanitarnog projekta "Prijatelji na djelu", kojim je osigurana novčana pomoć sportu na potresom razorenoj Banovini.
 
Vrhunac akcije bile su montažne sportske dvorane u Petrinji koje su u rekordno kratkom vremenu stavljene sportašima i sportašicama na korištenje, prva već u ožujku 2021., samo tri i pol mjeseca nakon katastrofalnog potresa.
 
U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, projekt je inicirao i pokrenuo aktualni glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, kojeg je na mjestu tadašnjeg prvog HOO-ova operativca za programe lokalnog sporta prošle godine zamijenio Hrvoje Balen. Zahvala Petrinjaca HOO-u, koju prenosimo, stoga je i adresirana na njih: 
 
"Poštovani gospodine Krajač, poštovani gospodine Balen,
grad Petrinja i gradonačelnica Magdalena Komes te Petrinjski sportski savez u ime svih sportaša našega grada od srca zahvaljuju Hrvatskom olimpijskom odboru koji je omogućio da u proteklih gotovo 20 mjeseci naši sportaši imaju privremene objekte za treninge, s obzirom na katastrofu koja nas je pogodila u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine. Zahvaljujući vama neprekinut je trenažni proces u nekoliko klubova te su oni uspjeli zadržati svoje sportaše na okupu pa i upisivati  nove članove.
Grad Petrinja i Petrinjski sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije intenzivno rade na pronalaženju rješenja da trajno smjeste svoje sportaše u čvrste objekte i sigurni smo da ćemo vrlo brzo imati trajna rješenja.
Još jedno iskreno i veliko hvala HOO-u što stoji uz sportaše grada Petrinje.
S poštovanjem,
Magdalena Komes, gradonačelnica grada Petrinje
Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza"
 

 HOO/Vinko Knežević