Pod predsjedavanjem čelnika HOO Zlatka Mateše, Vijeća HOO-a održalo je 40. redovnu sjednicu. Počelo je u svečarskom tonu, a pljesak su zaslužile judaška svjetska prvakinja  Barbara Matić i svjetska doprvakinja Lara Cvjetko, koje su u društvu trenera Preradovića i Crnova posjetile članove Vijeća HOO-a.
 
U obilju prijedloga (izmjena i dopuna) najopsežniji dio sjednice bio je onaj o statusnim pitanjima sportaša tj. uvrštavanju olimpijskih kandidata za Igre XXXIII. ljetne olimpijade (OI Pariz 2024.) i XV. ZOI-ja Milano - Cortina 2026. U ljetnom segmentu nove su uzdanice u HOO-ovu Olimpijskom programu sa statusom potencijalnih B olimpijskih kandidata atletičar Marko Čeko (od 1. rujna) i taekwondoašica Bruna Duvančić (od 1. listopada). 
 
Atletičarka Marija Tolj (od 1. kolovoza) te kajakašica Anamaria Govorčinović, atletičarka/maratonka Matea Parlov Koštro i taekwondoašica Lena Stojković prešle su iz potencijalnih B u status potencijalnih A olimpijskih kandidatkinja (od 1. rujna). I veslačice Ivana i Josipa Jurković promovirane su u kategoriju potencijalnih A olimpijskih kandidatkinja za Pariz s 1. listopada. 
 
Za zimske olimpijce prihvaćena je odluka prema kojoj se od 1. srpnja 2022. uvrštavaju: Filip Zubčić kao TOP olimpijski kandidat, Leona Popović i Istok Rodeš kao potencijalni A olimpijski kandidati te Zrinka Ljutić, Matej Vidović, Samuel Kolega i Dante Brčić sa statusom potencijalnih B olimpijskih kandidata. Potonji snowboardaš je prešao iz HOO-ova razvojnog programa Hrvatskih olimpijskih nada. 
 
I u razvojnim programima HOO-a podosta je izmjena i dopuna. U razvojni program I uvršteni su: atletičar Frane Delonga i plivačica Lucijana Lukšić (oboje od 1. kolovoza), Lovre Čulić iz sportskog penjanja (od 1. rujna), dok atletičar Niko Kožul od 1. kolovoza nastavlja biti korisnikom programa sa 100-postotnim iznosom programskih sredstava. Korisnicima razvojnog programa II/1 postali su: judašica Marćelina Vranješ i karataš Nikola Topličanec (od 1. srpnja), atletičari Vito Kovačić i Laura Vinkešević, plivač Toni Slavica (od 1. kolovoza), sportska penjačica Anja Santini-Mikulić te streličari Mihael Ćurić, Mia Međimurec, Lara Drobnjak i Leon Sulik (svi od 1. rujna). 
 
Zbog prelaska u program Hrvatskih olimpijski nada, od 1. kolovoza korisnici programa II/1 prestaju biti: Noela Petešić, Petra Gambiraža, Ema Samaržija, Leon Scheidl, Antun Tomašević (svi iz jedrenja) te David Ledinski i Bruna Huljev (skokovi u vodu). Uz spomenute, novi korisnici programa Hrvatskih olimpijskih nada od 1. kolovoza su veslači Marin Smoljanović i Ivan Talaja. Judaš Robert Klačar postaje korisnik razvojnog programa III od 1. rujna. 
 
U HOO-ovu programu sufinanciranja rada trenera, s 1. rujna dvojica prelaze u višu kategoriju (iz kvalitetnih u vrsne trenere) - Marko Mastelić (atletika) i Aleksandar Knežević (kajak), dok se Toni Urlić (veslanje) i Darko Bilen (snowboard) uvrštavaju na listu trenera mlađih dobnih uzrasta s 1. listopada. Umjesto Dmitrija Savina, od 1. listopada je među trenere za razvoj pojedinog sporta uvršten Antonio Souza-Kordeiru (klizanje). 
 
Kako se bliži kraj sportske godine i izbor najuspješnijih sportašica i sportaša, Vijeće HOO odlučilo je o sastavu Komisije za izbor i proglašenje najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera za 2022. godinu. Također, prihvatilo je i prijedlog odluke o imenovanju Ocjenjivačkog povjerenstva HOO-ove Nagrade 'Matija Ljubek' 2022. 
 
Pokroviteljstvo HOO-a dobili su: V. Hrvatske svjetske igre (Zagreb, 24. - 27. srpnja 2023.) i Projekt CRO  Explorer Grand Slam (EGS) Challenge ili hrvatski rečeno - penjački uspon na najviši vrh Antarktike. Na sjednici je verificirano i pokroviteljstvo stolnoteniskog turnira - Svjetskog prvenstva PingPong Parkinson u Puli (12. - 16. listopada 2022.), prvotno odobreno samo elektroničkim glasovanjem. Pozitivno mišljenje za organizaciju međunarodnih sportskih događaja u Hrvatskoj dobili su Hrvatski judo savez za IJF Judo Grand Prix Zagreb 2023. (18. - 20 kolovoza) i kadetsko Svjetsko prvenstvo u Zagrebu (23. - 27. kolovoza 2023.), Hrvatski atletski savez za Europski bacački kup u Splitu u trogodišnjem „paketu“ (2025., 2026. i 2027.) te Hrvatski klizački savez za Europsko prvenstvo u klizanju u siječnju 2025. godine.  
 
Na zahtjev Hrvatskog boksačkog saveza, pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo dobili su boksači - Tadej Černoga (1995.) iz Slovenije te Rostislav Bilostotskij (1997.) i Dmitro Ribalko (1998.) iz Ukrajine.
 
 HOO/Vinko Knežević