Veleposlanstvo Narodne Demokratske Republike Alžir organiziralo je u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu izložbu fotografija povodom tridesetogodišnjice uspostave diplomatskih odnosa između njihove domovine i Republike Hrvatske. 
 
Himne obiju država otpjevao je muški zbor Ansambla Lado. Izložba je otvorena u nazočnosti hrvatskog ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Grlića Radmana, bivšeg veleposlanika RH u Alžiru Mirka Bolfeka te brojnih uzvanika iz javnog života. Veleposlanik Narodne Demokratske Republike Alžira, Nj. E. Mokhtar Amine Khelif, u svom je pozdravnom govoru evocirao uspješne hrvatske projekte u Alžiru, ali je i pozvao na odavanje počasti minutom šutnje dvanaestorici ubijenih radnika Hidroelektre 1993. godine.
 
Zahvalio je svima koji su dali doprinos uspjehu izložbe slanjem fotografija, između ostalog i Hrvatskom olimpijskom odboru. Na izložbu je uvršteno sedam fotografija hrvatskih sportaša s nedavno održanih Mediteranskih igara u Oranu, potom s potpisivanja Sporazuma o suradnji između dvaju olimpijskih odbora te s posjeta hrvatske delegacije Alžirskom olimpijskom odboru 2007. godine, povodom kandidature Rijeke za domaćinstvo Mediteranskih igara.
 
Hrvatski olimpijski odbor na ovom događaju predstavljala je voditeljica međunarodne suradnje Ljiljana Ujlaki Šubić. 
 

HOO/Vinko Knežević