Već dvanaestu godinu Hrvatska olimpijska akademija (HOA), u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom (HŠSS), provodi natječaj "Školski sport i olimpijski pokret". Ovogodišnji natječaj pod nazivom "Moj intervju s olimpijcem" traje od 20. listopada 2022. do 28. veljače 2023. godine.
 
Na NATJEČAJ https://skolski-sport.hr/projekti/skolski-sport-i-olimpijski-pokret/ se može javiti školsko sportsko društvo, osnovna ili srednja škola iz Republike Hrvatske, a organiziran je u kategorijama - osnovnih i srednjih škola. Učenički rad predstavlja stvaran ili izmišljen intervju s olimpijcem ili olimpijkom od prvih modernih olimpijskih igara pa do danas. Intervju ne smije biti dulji od tri novinarske kartice odnosno ne smije imati više od 5400 znakova s uključenim razmacima. Uz tekst se mogu priložiti i fotografije. Detaljnije o Pravilima natječaja pročitajte OVDJE https://www.skolski-sport.hr/skolski-sport-i-olimpijski-pokret/pravila-natjecaja-moj-intervju-s-olimpijcem
 
Svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), profesora hrvatskog jezika, knjižničara te ostalih nastavnika i djelatnika, organizira natječaj na školskoj razini te odabire najviše deset radova koji će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ s temom „Moj intervju s olimpijcem". Također, svaka škola šalje najviše deset najboljih intervjua koristeći WEB OBRAZAC https://portal.skolski sport.hr/index.php?rubrika=olimpijskiPokret Za slanje drugog i svakog sljedećeg intervjua koristite NOVI web obrazac. Na natječaj se mogu javiti i učenici samostalno, slanjem intervjua (i fotografija) koristeći WEB OBRAZAC https://portal.skolski-sport.hr/index.php?rubrika=olimpijskiPokret Ocjenjivački sud od tri člana (dva člana na prijedlog HOA-e i jednog člana na prijedlog HŠSS-a) odabrat će pobjednike natječaja u obje kategorije najkasnije do 30. ožujka 2023. godine.
 
Školskim sportskim društvima u obje natjecateljske kategorije dijelit će se po tri nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima, i to u novčanoj protuvrijednosti: za prvo mjesto 6.000 kn, za drugo mjesto 5.000 kn i za treće mjesto 4.000 kn. Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će biti nagrađen sportskom opremom u novčanoj protuvrijednosti: za prvo mjesto 1.200 kn, za drugo mjesto 1.000 kn i za treće mjesto 800 kn.
 
Pristigli radovi bit će izloženi kao izložba na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2021./2022. ukoliko će to biti moguće i objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a te u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimp“.
 
Za sve dodatne informacije, vezane uz Natječaj, obratite se prof. Goranu Jukiću (HŠSS), kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 099 222 6363.
 
Izvor: HOA/HŠSS