Splićanin Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza izabran je u turskom gradu Antalyji, na Kongresu LEN (Europske organizacije vodenih sportova) za direktora vaterpola! Vrlo visoko priznanje kako Renatu Živkoviću, tako i cijelom hrvatskom vaterpolu – piše Dean Bauer, novinar SN
 
Naime, nakon nedavnih promjena u vrhu LEN, dolaskom Portugalca Antonija Silve za novog predsjednika LEN, te izborom našeg, dr. Josipa Varvodića za prvog dopredsjednika LEN, počelo je unutarnje restrukturiranje ove organizacije. Jedna od ideja je i da svaki od vodenih sportova ima svojeg izvršnog čelnika, a ne kao što je to dosad sve objedinjavao Marco Birri iz Italije. Radi se dakle o potpuno novoj dužnosti, te je direktor LEN za vaterpolo pojednostavljeno prvi čovjek europskog vaterpola! Izvanredno visoka dužnost koja je razložno pripala Renatu Živkoviću koji je od siječnja 2007. uspješno obnašao dužnost glavnog tajnika naše nacionalne vaterpolske organizacije. U tom je razdoblju Hrvatska ostvarila najveće uspjehe u seniorskom vaterpolu (olimpijsko zlato, dva naslova svjetskog i europskog prvaka), ali i u juniorskom jednako tako (od svjetskih prvaka 2009. pa nadalje).
 
Renato Živković je bio 2009. i član Izvršnog organizacijskog odbora juniorskog Svjetskog prvenstva u Šibeniku, dvije godine potom član Izvršnog odbora juniorskog Europskog prvenstva u Rijeci, te izvršni direktor dva europska seniorska prvenstva kojima je Hrvatska bila domaćin - Zagreb 2010. i Split 2022. Upravo je posljednje spomenuto natjecanje, kontinentalna smotra u Spaladium Arenu svojim organizacijskim učincima i ostvarenjima koje su pratile ne samo krcate tribine i uzorno navijanje, već i cijeli niz popratnih manifestacija (predavanja, seminara, izložbi, zanimacija za publiku itd.) ostavili dubok dojam na europske dužnosnike iz obitelji vodenih sportova. Tadašnji komplimenti izrečeni i zabilježeni još tijekom EP u Splitu, nisu bila puka reklama domaćina,već su ovim izborom Živkovića u Antalyi dokazani, odnosno potvrđeni.
 

 PRENOSIMO: Sportske novosti Foto: Joško Šupić/CROPIX