Hrvatska tenisačice ipak nisu uspjele izboriti plasman u najviši rang Billie Jean King Cupa. U susretu doigravanje protiv Njemačke u Rijeci poražene su rezultatom 1:3. 
 
U prvom meču Jule Niemeier je sa 6:2, 6:1 pobijedila Anu Konjuh, koja je zamijenila Petru Martić, a potom je Anna-Lena Friedsam, zamjena za Evu Lys, sa 6:4, 6:1 bila bolja od Petre Marčinko. Tako će naše tenisačice i sljedeće godine igrati u Prvoj skupini, te ponovno pokušati izboriti odlazak u doigravanje.
 
 - Sve je izgledalo jako dobro prije dolaska u Rijeku. Reprezentacija je bila kakvu smo htjeli, očekivali smo da će igrati prva i druga igračica, te da će ostale moći uskočiti po potrebi. Onda su se Donni Vekić i Petri Martić vratile ozljede, Ana Konjuh je tek u povratku nakon operacije, pa je teret pao na Petru Marčinko. Svi znamo da ga ona dobro podnosi, ali bilo je malo previše, iako ona ima u sebi taj šampionski i liderski stav - rekla je izbornica Iva Majoli.
 
Njemačka je tako izborila odlazak u tzv. Qualifier fazu, najviši rang, a Hrvatsku u travnju iduće godine čeka novi pokušaj proboja u doigravanje kroz Prvu skupinu.
 
Podsjetimo još da je Sportska televizija izravno prenosila mečeve iz Rijeke s ovoga Cupa a stručni komentator bio je Karlovčanin Dario Smojver, teniski veteran i nekadašnji svjetski prvak u tenisu za novinare, novinar karlovačkog KAŠ-a i član HZSN-a. Sukomentatorica je bila Jelena Kostanić, nekadašnja profesionalna tenisačica, 30-ta na WTA listi, danas s funkcijom sportske direktorice u HTS-u.