U prostorijama HOO, u četvrtak 17. studenog 2022., održana je redovna mjesečna sjednica Izvršnog odbora HZSN pod predsjedanjem predsjednika HZSN Jure Ozmeca. Utvrđen je datum za dostavu prijedloga za godišnje nagrade i priznanja HZSN-a za 2022. godinu - rok za dostavu je 15. prosinac 2022.
 
Kandidirati se može za Nagradu za životno djelo i Novinar godine, dok ostali prijedlozi ovise o vama, pa npr. možete predlagati priznanja za novinsku reportažu, vijest, TV ili radijsku emisiju, intervju, suradnju s medijima, lokalno novinarstvo, press službu, fotografiju, publicistiku itd … Po prvi put bit će, u suradnji HZSN-a i HOO-a, dodijeljena i Nagrada 'Milka Babović' za medijsko praćenje ženskoga sporta.
 
Od sada se već mogu slati prijedlozi za godišnje nagrade i priznanja HZSN za 2022. godinu. Prijedlozi se trebaju, uz kraće obrazloženje, dostaviti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Hrvatski zbor sportskih novinara, Perkovčeva 2, 10000 Zagreb, s naznakom (nagrade i priznanja). Više informacija na mobitel broj 098 247 142 (Marijan Bakić, glavni tajnik).
 
 
U rujnu ove godine je imenovana je nova Komisija za nagrade i priznanja HZSN u sastavu: Nikola Lipovac (predsjednik), Zoran Kovačević, Damir Senčar, Anamarija Vuković i Branko Stipković članovi.
 
ČLANARINA JOŠ DO KRAJA GODINE U KUNAMA
 
Novinari/ke koji se još nisu učlanili, kao i oni koji još nisu produžili članstvo za dvogodišnje razdoblje 2022./23. godinu, još uvijek to mogu učiniti do kraja ove godine uz uplatu u kunama, a sukladno Zakonu od 1.  siječnja 2023. članarina će se plaćati u eurima. 
 
Dvogodišnja članarina za HZSN iznosi 200,00 kn, a za AIPS 300,00 kn. Člansku iskaznicu AIPS-a može zatražiti samo član HZSN-a. Obrazac i podaci o produljenju ili novom članstvu (obavezno je ispuniti i poslati) nalaze se na Internet stranici www.hzsn.hr
 
PRISTUPNICA za HZSN nalazi se na http://www.hzsn.hr/hr/postaniclan
PRISTUPNICA za AIPS nalazi se na adresi www.aipsmedia.com pod Cards ...
 
ZAŠTO BITI ČLAN HZSN-a?
 
•Samo ste kao član HZSN-a član nacionalne profesionalne udruge sportskih novinara koja vas putem AIPS-a povezuje sa sportskim novinarima iz cijelog svijeta.
•Samo kao član HZSN-a možete izvještavati s Olimpijskih igara mladih, Svjetskog juniorskog nogometnog prvenstva i sličnih globalnih događaja (za članove mlađe od 30 godina).
•Samo kao član HZSN-a možete se natjecati za godišnje novinarske nagrade Hrvatskog zbora sportskih novinara i za nagrade AIPS-a, u 8 kategorija, plus posebne nagrade za mlade novinare.
•Samo kao član HZSN-a možete koristiti pogodnosti naših sponzora i partnera.