Dvije medalje - zlatna i brončana - stižu u Hrvatsku s netom završenog taekwondoaškog Svjetskog prvenstva u Guadalajari (Meksiko), a obje su izborile članice splitskog TK Marjan. 
 
Naslov svjetske seniorske prvakinje osvojila je 20-godišnja Lena Stojković u kategoriji do 46 kg, dok se Ivana Duvančić okitila broncom u kategoriji do 53 kg.
 
Kao u uzrečici "šećer dolazi na kraju", posljednja hrvatska natjecateljica na SP-u završnog se dana pobrinula za intoniranje Lijepe naše u dalekom Meksiku. Lena Stojković apsolvirala je 1. kolo bez borbe, u drugom je bila bolja od Ukrajinke Viktorije Nahurne (2-0), u četvrtfinalu je svladala Kineskinju Xiaolu Wang (2-0). Istim omjerom prošla je u finale nakon polufinalnog dvoboja s Kolumbijkom Andreom Ramirez Vargas, a u borbi za zlato nadjačala je Turkinju Rukiye Yildirim, također s 2-0. U iznimno uspješnoj 2022. godini Lena Stojković je stigla do naslova svjetske prvakinje, a prethodno je u Manchesteru obranila europski naslov, osvojen prošle godine u Sofiji.
 
Na putu do brončane medalje u kategoriji do 53 kg Ivana Duvančić je najprije pobijedila Austrijanku Leu Hoglinger s 2-0, potom istim bodovnim omjerom Južnokorejku Hye Jin Park, a u četvrtfinalu Španjolku Almu Mariju Perez Parrado s 2-1. U polufinalu je rezultatom 2-1 bolja od Duvančić bila Kineskinja Ju Zuo. Četvrtfinale je bio razina neprelaznih prepreka za većinu ostalih hrvatskih predstavnika na SP-u. 
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Leni Stojković na naslovu svjetske prvakinje te Ivani Duvančić osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Meksiku!
 

 HOO/Vinko Knežević