1. Europsku konferenciju o ekonomskoj dimenziji volontiranja u sportu održati će se 28. studenog 2022. u Bruxellesu. 
 
POZIV - Konferencija se može pratiti i virtualno, za što je potrebna registracija putem linka https://forms.gle/7hMMjqLuoCibn7Z67 nakon čega će svi prijavljeni dobiti poveznicu za pristup konferenciji. 
 
- Projekt pod nazivom “Ekonomska dimenzija volontiranja u sportu” (EVIS) osmišljen je kao podrška javnim tijelima i sportskim upravnim tijelima u formuliranju politika i programa usmjerenih na rješavanje problema u europskim sportskim sustavima. Plaćeno i neplaćeno osoblje u sportskim organizacijama jednako je važno za budućnost europskog modela sporta. Sport zapošljava milijune europskih građana i dodaje milijarde prihoda. Pridonosi prevenciji kroničnih bolesti i povećava kvalitetu života građana i njihovu sposobnost da ostanu zdravi i produktivni radnici koji mogu nastaviti pridonositi europskom gospodarstvu kako nacija bude starija. Volontiranje također doprinosi koheziji zajednice, društvenoj uključenosti i pojačanom osjećaju europskog identiteta. Volonteri u sportu ključni su za europski model sporta – kaže Neven Šavora, direktor HOO-ovog Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe.
 
Krajnji cilj projekta je podržati donošenje politika u sportu utemeljenih na dokazima i poboljšati dobro upravljanje u sportskom sektoru kako bi se povećala društvena korisnost sporta u Europskoj uniji. Projekt će doprinijeti ciljevima strategije Europa 2020., kao i održivim ciljevima Europske komisije predstavljenim u dokumentu za razmišljanje: "Prema održivoj Europi do 2030."
 
 HOO/Ured NSS