Hrvatski sportski dužnosnici u brojnim su sportovima iznimno cijenjeni na međunarodnoj razini te se nerijetko događa i njihov izbor u vodeća ili "prateća" tijela svjetskih sportskih federacija.
 
Tako je na sjednici Glavne skupštine Međunarodne sportske streljačke konfederacije (ISSF) u egipatskom Sharm el Sheikhu direktorica za pravne i zajedničke poslove Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Biserka Vrbek, ponovno izabrana za predsjednicu Komiteta (Odbora) za pravna pitanja ISSF-a. Na temelju tog izbora postala je i članica Vijeća ISSF-a. Nekadašnjoj olimpijki u streljaštvu to je novo priznanje i iskaz zahvale za sve što je učinila i čini na promociji tog olimpijskog sporta u domovini, a i puno šire. 
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Biserki Vrbek na još jednom prestižnom izboru u tijela Međunarodne streljačke federacije!
 
HOO/V. Knežević Foto/ISSF
 
 
 
PREDSJEDNIK HOO-a ZLATKO MATEŠA SUDJELOVAO NA PANELU "ESPORTS - JE LI MU MJESTO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA?"
 
 
U Zagrebu je održana konferencija Game Changer, a u panel raspravi pod nazivom "Esports - je li mu mjesto na Olimpijskim igrama" sudjelovali su predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i trofejni veslački olimpijac Damir Martin.
 
Esports turniri su neki od najgledanijih profesionalnih natjecanja na svijetu i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) itekako je svjestan popularnosti, brzine širenja esportova i brojnosti njihovih poklonika u svijetu te je sve više suočen s pitanjima o mogućnosti uvrštenja esportova u program olimpijskih igara. Sredinom studenoga ove godine iz sjedišta MOO-a potvrđeno je da će se inauguracijski Olimpijski Esports tjedan održati u Singapuru u lipnju iduće godine.  
 
Uz općenite odgovore o broju olimpijskih sportova, definiranju profesionalnog sportaša ili razlici između sportaša i esportaša, predsjednik Mateša odgovorio je i na brojna pitanja povezana sa statusnim pitanjima, među kojima je gejmerima najzanimljivije bilo pojašnjenje procedure dobivanja statusa olimpijskog sporta za pojedine sportove ili sportske discipline. 
 
Činjenica je da danas mnogo ljudi gleda na esportove samo kao na "neke igre za klince", ali i da bi se zapravo mnogi iznenadili oko njihove kompleksnosti i težine - to je teza s kojom se složio i čelnik HOO-a koji je, između ostalog, pojasnio i koje su bile dosad najveće prepreke za uvođenje esportova u program olimpijskih igara.
 
Iako pripadnik "klasične" inačice sporta, i veslački olimpijac Damir Martin u svojim se odgovorima potvrdio kao zagovornik stajališta da su esportovi činjenica koju nitko ne može ignorirati, pa tako ni svjetski olimpizam.
 
U jednosatnom panelu sudjelovali su i marketinški menadžer Enis Papić te vlasnik obrta za promidžbu PvtMole Nenad Hadžihajdić. Panel je  moderirala Sanda Mamić. 
 
HOO/Vinko Knežević Foto/CROPIX