Trofeji odlaze i dinamovcima i lokosicama, koji su igrali Ligu prvaka, odnosno prvakinja – piše Dean Bauer, novinar SN.
 
“Ko vješti piloti od perja,
U lake mašine su sjeli.
A onda nad pločnikom bijelim
Top s Griča prepolovi dan.
I lete i lete i mašu,
Te marame bjelje od snijega.
Na zelenoj padini brijega.
Gugutanjem okite grad...”
 
Jednom od najljepših pjesama koje slave glavni grad sviju Hrvata, pjesmom koju je ovjekovječio legendarni Ivo Robić, a u četvrtak ispjevao Matija Cvek, na najljepši je način učinjen svojevrsni prolog u svečanost proglašenja i nagrađivanja najboljih među najboljima u sportu Zagreba 2022.
 
Biti najbolji u sportu u sredini koja je jedno od europskih sportskih središta, gradu koji je svojim veličinama kroz povijest davno nadmašio samo nacionalne okvire, sredini koja ne da se ne miri s prosječnošću, već se ovdje uspjeh mjeri samo na europskoj i svjetskoj razini, jer to je ZG razina, dakle u takvom gradu biti najbolji... To znači da ste svjetski prvak, rekorder, jedinstveni na kontinentu, planetu... To je ta, zagrebačka razina!
 
Takvi su u konačnici i ovogodišnji laureati ili najbolji u sportu Zagreba 2022., a koje je u četvrtak navečer u hotelu Hilton Garden Inn nagradio Sportski savez Grada Zagreba.
 
Za biti prvom sportašicom metropole, valjalo je osvojiti zlato na EP i srebro na SP. To je ono što je pošlo za rukom Sandri Perković u bacanju diska. Već 10 puta najbolja sportašica Zagreba. Na toj je razini i Anđelo Kvesić. Karate prvak Europe i Mediterana, srebrni na Svjetskim igrama. U ekipnoj konkurenciji, trofeji odlaze dinamovcima i lokosicama. Oba su sastava igrala Ligu prvaka odnosno prvakinja, obje ekipe su aktualni prvaci Hrvatske, s tim da su oni iz Maksimira otišli malčice i korak dalje, više. Osvojili su i Superkup.
 
Glede parova ili štafeta, pa to ne valja ni pitati. Braća Sinković, zlatni u Europi, zlatni u Svjetskom kupu. Trofeje i nagrade najboljima podijelili su Vjekoslav Šafranić i Tomislav Stojak, predsjednik, odnosno glavni tajnik Sportskog saveza, Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine te Luka Korlaet, dogradonačelnik Zagreba.
 
Zagrebu tepaju i plavi grad, ali i “beli grad” za što temelja opet ima u nekim pjesmama. No, koliko se podno Medvednice zaslugom sporta slijeva plemenitih kovina svake godine, ne bi uopće bilo pogrešno naš glavni grad nazvati i - zlatni Zagreb.
 

 PRENOSIMO: Sportske novosti FOTO: Facebook