Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj pokrenulo je novu Nagradu 'Vladimir Beara'. Miroslav Ćiro Blažević (87) prvi je dobitnik nagrade za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije - Vladimir Beara. 
 
Nagrada je to koju je pokrenulo sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj. Vidno uzbuđenom i potresenom Ćiri nagradu je uručio predsjednik ovog sportskog društva i Ćirin dugogodišnji prijatelj Milan Martinović.
 
- Znate da sam primio pregršt nagrada u životu, ali ova mi je najdraža. Uvijek sam kroz život mirio ljude, a mi smo svi s ovog podneblja dobar narod, samo katkad imamo budale koje nas vode. - kazao je Ćiro, a onda kroz suze praćene njegovim zaraznim smijehom u vrlo emotivnom govoru nastavio:
 
- Bojim se da je ovo zadnja nagrada koju ću dobiti u životu. Bojim se da je ovo i moj zadnji govor koji ću održati pred ovako eminentnim skupom, moj kraj se bliži. Ipak, skupio sam snage doći ovamo, jer ovo je velika nagrada. Vladimir Bara bio je moj idol, divio sam mu se, bio sretan kad sam ga upoznao i stisnuo ruku. Bio je najveći golman ikad na ovim prostorima.
 
Znamo da je Ćiro već duže vrijeme bolestan, teško hoda, ali vedar duh nije ga napustio. Energija koja iz njega zrači i dalje je toliko velika da smo uvjereni kako će Ćiro primiti još nagrada i održati još govora. I ne sumnjamo da će se boriti s opakom bolešću na svoj način - optimizmom!
 
 PRENOSIMO: SN/Robert Šola FOTO: Goran Mehkek/CROPIX