"Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak", kazao je Luka Modrić pred više od 100 tisuća navijača na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i okolnim ulicama, koji su dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju, brončanu sa Svjetskog prvenstva u Katru.
 
Novi svjetski nogometni prvak je Argentina, u finalnom susretu na Lusail stadionu Argentinci su nakon jedanaesteraca bili bolji od Francuske sa 7-5 (3-3, 2-2, 2-0) čime su po treći put u povijesti postali svjetski prvaci.
 
Messi najbolji igrač, Mbappe najbolji strijelac, Gvardiol bez nagrade.
 
Mateša i Krajač čestitali Vatrenima na bronci - novom veličanstvenom uspjehu hrvatskog sporta!
 
Na poziv Katarskog olimpijskog odbora predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač nazočili su u Dohi trijumfu Vatrenih u utakmici za 3. mjesto u Dohi. U čestitci hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za osvojeno brončano odličje na SP-u u Katru stoji:
 
"Dragi naši Vatreni,
teško je riječima dočarati ponos i sreću koje ste Hrvatima u domovini i iseljeništvu priuštili osvajanjem brončane medalje u najelitnijoj svjetskoj konkurenciji. Nakon fantastične bronce iz 1998. i senzacionalnog srebra iz 2018., mala Hrvatska zasluženo je osvojila drugu medalju zaredom na prestižnim Mundijalima i s ukupno trećim odličjem upisala se za sva vremena u nogometnu povijest. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime na novom veličanstvenom uspjehu hrvatskog sporta od srca čestitamo svim nogometašima, izborniku Zlatku Daliću, njegovu stručnom stožeru i cjelokupnom Hrvatskom nogometnom savezu!"
 

Izvor: HINA/HOO