Blagdansko vrijeme darivanja iskoristili su predstavnici Rotary kluba Zagreb Medvedgrad koji su u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) predali ček s iznosom od 186.261,72 kuna Zakladi hrvatskih sportaša (ZHS). 
 
To je završni čin humanitarne jedriličarske regate, održane pod geslom 'Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša' 1. listopada 2022. godine u sklopu 91. izdanja kultne Mrdujske regate krstaša u splitskom akvatoriju.  
 
Podsjetimo, humanitarni događaj u suorganizaciji HOO-a, Rotary kluba Medvedgrad, ACI-ja i splitskog JK Labud te uz svesrdnu podršku Ivana Kljakovića Gašpića, na šest ACI-jevih jedrilica tipa ClubSwan 36 u ulozi skipera predvodili su eminentni jedriličari: Tonči Stipanović, Šime i Mihovil Fantela, Filip Jurišić, Palma Čargo, a pridružio im se i naš najtrofejniji zimski olimpijac Ivica Kostelić. Sudjelovanjem na regati „akciju“ su pomogli i brojni drugi hrvatski sportaši i sportašice: veslač Tomislav Smoljanović, streljašica Snježana Pejčić, košarkašica Antonija Sandrić (djev. Mišura), taekwondoašica Ana Zaninović, džudašica Barbara Matić te karataši Ivan i Anđelo Kvesić.
 
Uz potporu velikog broja sponzora, prvom humanitarnom akcijom ove vrste očekivala se donacija Zakladi hrvatskih sportaša od oko 100.000 kuna, a prema riječima članova Rotary kluba Zagreb Medvedgrad - Domagoja Lakoša, Branka Cindre i Damira Markučića, premašila je čak i njihov najoptimističniji doseg od 150.000 kuna. Ček s iznosom od 186.261,72 kuna predan je predsjedniku Zaklade hrvatskih sportaša Dubravku Šimencu koji je zahvalio i u osobno ime i u ime svih potrebitih sportašica i sportaša kojima će novac biti proslijeđen.  
 
Primopredaji čeka u HOO-u nazočio je i inicijator humanitarne akcije, sedmerostruki stolnoteniski olimpijac Zoran Primorac (član Upravnog odbora ZHS-a i član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad), a u njegovu društvu bili su i upraviteljica Zaklade hrvatskih sportaša Biserka Vrbek (HOO) te glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola, kao predstavnik medijskog pokrovitelja regate i suosnivača ZHS-a.  
 
Svi nazočni složili su se da humanitarna akcija s ovakvim financijskim učinkom treba doživjeti i nova izdanja.
 
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: HOO/Cropix