Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila brončanu medalju, napredovala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i sada se nalazi na sedmom mjestu.
 
Na prvo mjesto popela se reprezentacija Brazila, drugi su aktualni svjetski prvaci Argentina, a treća je Francuska, koja je igrala u finalu nedavno završenog svjetskog prvenstva u Katru. Belgija, koja je bila druga na ljestvici objavljenoj u listopadu, pala je na četvrto mjesto. Ispred Hrvatske su još Engleska i Nizozemska, a iza su Italija, Portugal i Španjolska.
 
Maroko, koji je na SP-u u Katru bio senzacija i u borbi za treće mjesto izgubio od Hrvatske rezultatom 1:2, napredovao je 11 mjesta i popeo se na 11. poziciju.
 
Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za Euro 2024. koje počinju u ožujku najbolje je rangiran Wales, koji je u odnosu na ljestvicu iz listopada pao devet mjesta, sa 19. na 28. poziciju. Turska je napredovala jedno mjesto i sada je 44. reprezentacija svijeta. Armenija je pala sa 93. na 95. mjesto na ljestvici, a Latvija se popela sa 134. na 133. mjesto.
 
 Izvor: Gol.hr Foto/AFP