Ivan Sosa, vrhunski kolumbijski biciklist koji nastupa za momčad Movistar, doživio je oružani napad na treningu u domovini.
 
Kako javljaju tamošnje novine El Tiempo, Sosu je napao agresivni vozač tegljača koji je najprije pucao iz pištolja u zrak, a zatim natjerao 25-godišnjeg biciklista da stane i udario ga oružjem u lice. Sosa je morao potražiti liječničku pomoć zbog ozljede brade. 
 
Napadi na bicikliste posljednjih su godina česti. Tako je u Kolumbiji 2018. na treningu Oscar Sevilla opljačkan i ozlijeđen, morao je na bolničko liječenje zbog slomljene ruke i rebara. Sedam godina ranije Andrey Amador doživio je nešto slično u Kostariki, a i on je teško ozlijeđen.
 
Takvi se incidenti događaju i u tradicionalnim biciklističkim zemljama. Godine 2020. Belgijac Harm Vanhoucke udaren je šakom u lice tijekom treninga, incident koji se dogodio usred karantene zbog epidemije koronavirusa, kada su bila zabranjena ne nužna putovanja, ali je profesionalnim biciklistima i dalje bilo dopušteno trenirati na otvorenom. U istom razdoblju verbalno je napadnuto nekoliko talijanskih biciklista. U prosincu 2020. Andrea Vendramea udario je vozač tijekom treninga u talijanskom Venetu, a 2016. Belgijac Philippe Gilbert slomio je  nogu u tučnjavi s pijanim vozačem, piše www.cyclingnews.com
 
 Izvor: HINA Foto: Laurent Abaca