Kauboji su dobili 18 razlike SAD, ali predstavnici Svjetske rukometne federacije dijele utješne nagrade.
 
Fantastična predstava Hrvatske u Jönköpingu, u drugoj utakmici rukometnog SP-a protiv SAD-a (40:22)! Ovakvu smo igru hrvatske reprezentacije priželjkivali, očekivali i dočekali... Razigrali su se Josip Šarac (šest golova) i Filip Glavaš (pet golova), svoj su obol dali sjajni vratari Slavić i Kuzmanović, Cindrić je dodao četiri gola, kao i Jelinić i fantastični Ivan Martinović ... A posebno je nadahnut bio Igor Karačić koji je upisao čak 8 pogodaka uz pregršt asitencija! Kandidata za igrača utakmice iz redova Kauboja bilo je napretek ... 
 
Međutim, zapanjujuća - možemo reći i skandalozna - odluka IHF-a bila je dodijeliti nagradu za najboljeg igrača utakmice rukometašu SAD-a Garyju Hinesu koji je postigao 6 golova(?!). Takvo se tragikomično rješenje može shvatiti jedino kao svojevrsna utješna nagrada igračima SAD-a, iako to ni u kojem slučaju nije uobičajena praksa u rukometnome svijetu. Hrvatski su, a i domaći, navijači dodjelu nagrade popratili salvom zvižduka s tribina ... Potez IHF-a je u ovoj situaciji OK, jer nama to ne bi značilo ništa, a Amerikancima znači puno i tako to treba prihvatiti. 
 
- Rezultat govori sve. Treba pohvaliti atmosferu. Nakon lošeg izdanja protiv Egipta, predivno. To nas veseli, to nam puno znači. Nadam se da će nas i dalje pratiti, trebat će nam to u drugom krugu - izbornikovi su prvi dojmovi.
 
Plan za Malmö? Ne treba bježati od bolne realnosti, ova pobjeda, kao i ona koja će se, nadamo se, ubilježiti u utorak protiv Maroka, malo toga stvarno dobrog donose jer u nastavku SP-a ovisimo samo o sebi. Možda će biti sreće ... Dance moramo pobijediti, možda nam netko pomogne, možda sami napravimo čudo. Vidjet ćemo.
 
 Izvor: SN Foto: Ante Čizmić/CROPIX