Legendi zabranili ulaz!? Bitka se odvija iza kulisa, odnosno bez previše pompe u javnosti, ali borba je prilično žestoka!
 
Sukob dva zagrebačka kluba - gradskog brenda KK Cibone i onog koji se zvao KK Rudeš prije no što je uzeo ime najvećeg gradskog brenda, KK Dinama - odvija se iza kulisa, odnosno bez previše pompe u javnosti, ali borba je prilično žestoka.
 
Naime, Dinamo je još ljetos htio iskoristiti neizvjesnu situaciju oko opstanka Cibone kako bi u potpunosti preuzeo Draženov dom koji - uzgred budi rečeno - svaki Zagrepčanin zove jednostavno Cibona. Pa stoga Dinamo još uvijek nije uspio izbaciti Cibonu iz Cibone, makar se u klubu iz Rudeša svesrdno trude da se to dogodi ... Tako je, primjerice, najveća pobjeda u povijesti Dinama, nedjeljna protiv Cibone u Ciboni, obilježena "osvajanjem" domaće klupe koju, recimo, dugogodišnji velik rival Cedevita prije odlaska u Ljubljanu nikad nije "zaposjela" kad je igrala domaće utakmice s Cibonom pod Tornjem. Dalje, iz Dinama je na službeni ulaz odaslana naredba da "nitko iz Cibone ne može ući", što je na ulazu preneseno sportskom direktoru Vukova, Marinu Roziću. Međutim, Rozić je ipak ušao u dvoranu koju svakodnevno pohodi već 19. godinu.
 
Rat Cibone i Dinama ide dalje ...
 
 Izvor: SN / T. Dragičević Foto: V. Pandžić/CROPIX