Hrvatska nije izgubila od Danske. Izgubili smo bod od španjolskih ‘plaćenika‘ IHF-a. Igrali smo svoju najbolju utakmicu u Malmou, ali nema te sile koja s njima može igrati u takvom okruženju kakvo je IHF napravio u Malmou. - piše Dražen Pinević, novinar SN.
 
Nismo toliko jaki da bi se mogli nositi i s Dancima i njima naklonim sucima, ali to je tako, valjda će shvatiti i oni koji su uvjereni u drugačije. Danska je uvijek motiv sama po sebi. Još kada je dvorana ispunjena protivničkim navijačima, to svakako budi inat u našim igračima da pokažu da ono protiv Egipta nije bila prava slika. I baš tako je bilo.
 
Za četvrtfinale SP-a treba nam čudo nad čudima. Bod nam ne znači previše, ali možda dođe dobro za OI kvalifikacije. Zaslužili su pljesak u četvrtak. Dakle, za plasman u četvrtfinale s drugog mjesta, Egipat će nam morati jako pomoći ogromnom pobjedom protiv Danske, morat ćemo jako "nabiti" gol-razliku na Bahreinu i Belgiji ... Sve u svemu, čudo nam treba ...
 
DANSKA - HRVATSKA 32:32 (15:16)
MALMO Arena. Gledatelja 12.500. Suci: Garcia i Marin (Španjolska)
 
HRVATSKA: Slavić, Šunjić (6); Mihić, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 2, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 5, Martinović 4, Šušnja, Šipić 9, Glavaš 8 (6), Jelinić 1. Izbornik Hrvoje Horvat
DANSKA: N. Landin (8), Moller; M. Landin 1, Jakobsen 3, Saugstrup 1, Lindberg, Gidsel 4, Mensah, Hansen 8 (6), Jorgensen 1, Plogv 4, Damgaard, Holm, Hald, Hoxer, Pyttlick 10. Izbornik Nikolaj Jacobsen.
SEDMERCI: Hrvatska 6 (6), Danska 6 (6)
ISKLJUČENJA: Hrvatska (Musa 10, 38, Duvnjak 12, 35, Glavaš 30, Karačić 44, Šarac 45, klupa 47), Danska (M. Landin 18, Pyttlick 19, Mensah 36, Gidsel 46, Saugstrup 49)
 

 PRENOSIMO: Sportske novosti FOTO: A. Čizmić/CROPIX