OGsport emisija na Radio Ogulinu emitira se već dugi niz godina a u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine bilježi svoje tisuće izdanje. Emisija je u eteru Radio Ogulina (96,6 mHz) svakog ponedjeljka od 11 do 12 sati. – piše Marijan Bakić, novinar-urednik KAŠ.
 
OGsport donosi sportske vijesti i rezultate klubova s ogulinskog područja  i razgovore sa sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima. A da je Darko alias Koza ogulinski sportski novinar stariji i od Jože Manolića to je stoga što se nitko s kim smo razgovarali ne može sjetiti od kada prenosi sportske vijesti u eter Radio Ogulina. Zato pretpostavljaju da je to bilo oduvijek! 
 
- Prije OGsporta, bilo je još 500-tinak emisija 'Šport utorkom' ili ŠUT, a najprije, od početka 80-tih oko 250 emisija išlo je pod imenom 'Sport srijedom'. Sveukupno je do sada u protekle 43 godine bilo oko 1750 emisija, s nekim manjim prekidima ... – objašnjava urednik i voditelj jubilarne tisućite emisije OG sport.
 
„Da se dobivaju medalje za dugoročnog sportskog novinara-suradnika Radio Ogulina  Koza bi bio naš olimpijski pobjednik koji bi se od starih grčkih olimpijaca razlikovao samo po olimpijskim vijencu. Stari olimpijski pobjednici dobivali su vijenac od lovorovog lišća dok bi našem Darku više pristajao onaj od lišća loze“, našalili se s njim njegovi kolege na portalu Radio Ogulina, rubrici OGsport.
 
Dugogodišnji urednik i voditelj OGsporta je Darko Pribanić nadimkom Koza. Zašto baš Koza? Njegovi Ogulinci pretpostavljaju da je to zato što se rimuje se s lozom. Naime, osim uobičajenih sportova Koza se bavi i „olimpijskim disciplinama“ poput kotletike, kriglanja i skoka s vodkom, a Darko o nastanku svog špicnameta kaže: 
 
- U vrtiću su me zvali Darkić, u osnovnoj Darko, poslije Darac, u gimnaziji na početku Jarac, a kako sam u gimnaziji pobijedio i u sprintu i skakanju u dalj, profesor me je počeo zvati Koza. Tako sam ostao Koza do danas. 
 
Prije pet godina na 28. Saboru HZSN-a u Novinarskom domu u Zagrebu (5. ožujka 2018.), godišnje priznanje Hrvatskog zbora sportskih novinara za lokalno novinarstvo otišlo je zasluženo u ruke Darka Pribanića, člana Sekcije HZSN Karlovac. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među najznačajnijima je godišnje Priznanje Grada Ogulina, Sekcija HZSN Karlovac ga je proglasila najboljim lokalnim sportskim novinarom, dodijeljena mu je i „Zlatna kartica“ kao najboljem lokalnom novinaru Hrvatske u izboru HURIN-a itd...
 
Zaključimo ovaj kratki podsjetnik na OGsport još i konstatacijom da je trajnošću nadmašio nekad poznatu sportsku emisiju Radio Karlovca „Sportska nedjelja“ koja je svojevremeno bila najslušanija sportska emisija u Karlovačkoj županiji. Primat je sada u Ogulinu kod Koze, pardon Darka Pribanića-Koze. 
 
 
 PRENOSIMO: www.kasonline.eu FOTO: Radio Ogulin