Danska muška rukometna reprezentacija po treći put zaredom plasirala se u finale Svjetskog prvenstva, branitelji naslova Danci u polufinalu su svladali Španjolce sa 26-23 (15-10). 
 
I prije dvije godine u Egiptu Danska i Španjolska su igrale u polufinalu, a tada je Danska slavila sa 35-33. Danska će tako u nedjelju pokušati osvojiti treći uzastopni naslov, najbolja je bila 2019. i 2021. godine
 
U finalu SP rukometaša u nedjelju u 20:30 sati u Stockholmu igrat će Francuska - Danska. Bit će to repriza OI finala iz Tokija u kojem su slavili Francuzi koji su poremetili skandinavske igre u Stockholmu. 
 
U borbi za broncu od 18.00 sati igrat će Španjolska – Švedska. U razigravanju od 5. do 8. mjesta Njemačka je nakon produžetaka dobila Egipat 35:34, a Norveška je svladala Mađarsku 33:25. U borbi za 5. mjesto u 15.30 u Stockholmu će igrati Njemačka – Norveška, a za 7. mjesto od 13.00 sati Egipat – Mađarska.
 
VELIKO PRIZNANJE ZA NAŠE SUCE: Hrvati proglašeni najboljima na svijetu!
 
Hrvatski par rukometnih sudaca Matija Gubica i Boris Milošević proglašeni su najboljima na svijetu u 2022. godini! Riječ je o tradicionalnom izboru portala Handball-Planet u kojem sudjeluju rukometni novinari iz cijele Europe te čitatelji koji svoj glas daju u online anketi.
 
Gubici i Miloševiću ovo je treći puta da su osvojili laskavo priznanje, a došlo je nekoliko tjedana nakon što ih je danski TV2.dk optužio da su sudjelovali u namještanju sedam utakmica u europskim kupovima. To tvrdnju je samo dan kasnije opovrgla i krovna kuća europskog rukometa EHF.
 
Inače, u izboru Handball-Planeta iza hrvatskih sudaca nalazi se makedonski par Načevski - Nikolov, koji su bili pobjednici u tom izboru 2016., te njemački sudački par Schulze - Tönnies.
 
 Izvor: SN