Kako je 38. Sabor HZSN ujedno i izborni, pozivamo članove da se prijavite/kandidiraju za funkcije predsjednika i glavnog tajnika HZSN. Uz kraće obrazloženje koje treba dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. rok za prijave je 15. veljače 2023. godine.
 
Na 21. sjednici Izvršnog odbora HZSN koja je održana u ponedjeljak, 30. siječnja 2023., u Novinarskom domu u Zagrebu, donijeta je odluka da se izborni 38. Sabor HZSN održi 20. veljače 2023. u Novinarskom domu u Zagrebu. Radni dio za članove s početkom u 10 sati, a svečani dio za članove i goste u 12 sati, na kojem će biti dodijeljene godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za 2022. godinu. 
 
Izvršni odbor je raspravio i o prijedlogu Komisija za nagrade i priznanja HZSN (Ana-Marija Vuković, Damir Senčar, Zoran Kovačević, Branko Stipković i Nikola Lipovac) koja se sastala, u petak 27. siječnja 2023. godinu. Za godišnje nagrade i priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara za 2022. godinu pristiglo je 29 kandidatura, a od 18 kategorija Komisija je izabrala/predložila Izvršnom odboru 12, točnije 11 plus 1 koja je od ove godine nova - Nagrada 'Milka Babović' za promociju ženskog sporta.
 
Prijedlog Komisije Izvršni odbor HZSN jednoglasno je prihvatio.