NEZABILJEŽENA SITUACIJA: Červar je smijenio Horvata i doveo novog izbornika pa sam ostao bez pozicije.
 
Novi rukometni izbornik je Goran Perkovac, Hrvoje Horvat pridružio se podužem popisu "bivših", a njih je samo u 2000-ima bilo šest (pet, zbog dvostrukog mandata Line Červara). Bili su to Josip Ćos Milković, Lino Červar, Slavko Goluža, Željko Babić, ponovno Lino Červar, Hrvoje Horvat. Uzme li se u obzir da je Lino "kormilario" reprezentacijom punih 12 godina, ispada da je vijek trajanja hrvatskog izbornika zaista kratak.
 
Dakle, donesena takva odluka, Perkovac stupa malim kajićem na nemirno more i to na preporuku koordinatora za muški rukomet Line Červara. S dolaskom kapetana zlatne olimpijske reprezentacije iz 1996. istovremeno su i zapuhali novi vjetrovi. Nakon jednoglasne odluke o imenovanju Perkovca, isti je Odbor ukinuo funkciju koordinatora struke. Još jednim prijedlogom s kojim su se svi složili, "ukinut" je i Lino Červar.
 
Drugim riječima, Gobac postaje Červar, a za najtrofejnijeg hrvatskog izbornika - više nema mjesta. Prvi čovjek hrvatskog rukometa bio je već i ranije na toj poziciji, ne samo zato, već zbog "općeg djelovanja", on je supotpisnik svih velikih uspjeha. Za nadati se je da se to može i nastaviti. Lino je svoj dio posla obavio, podnio je izvještaj s SP-a, predložio izbornika i zatim "otišao u legendu".
 
Nije bio previše razgovorljiv. Očekivano:
- Nije trenutak, reći ću samo jednu rečenicu. Zoran Gobac je najzadovoljnji!
 
I to je to, Lino se nije otvorio - čak niti nakon uobičajenih slatkorječivih novinarskih smicalica:
- Ti znaš sve, bit će vremena da se više priča o tome ...
 
Svakome nek' ostane da sam zaključuje što se i kako dogodilo u rukometnim "dvorskim ratovima". Dok Lino eventualno ne otvori dušu. Moglo bi biti zanimljivo ...
 
Tri izabrana dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza su Boris Mesarić, zadužen za suradnju s HOO-om i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli, zadužen za marketing i te Zoran Gobac, koji će biti zadužen za muški rukomet.
 
 PRENOSIMO: JL/Predrag Žukina Foto: Marius Becker DPA Via AFP, Jabuka.tv