Engleski Daily Mail objavio je najbolju aktualnu nogometnu momčad sastavljenu od igrača s prostora nekadašnje Jugoslavije, prenosi Slobodna Dalmacija.
 
Pritom je slavni otočki medij u prvih 11 ex Juge stavio i četiri hrvatska reprezentativca, Luku Modrića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Joška Gvardiola. Traku oko ruke u toj momčadi nosio bi hrvatski kapetan Modrić.
 
Momčad je sastavljena u formaciji 3-5-2 ili ako ćemo se našaliti u formaciji 4-4-1-1-1. Naime, složena je od spomenuta četiri hrvatska reprezentativca, četiri nogometaša iz Srbije, te po jednog igrača iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.
 
Šalu na stranu, momčad u formaciji 3-5-2 izgleda ovako: Jan Oblak (Slovenija, Atletico Madrid) - Stefan Savić (Crna Gora, Atletico Madrid), Joško Gvardiol (Hrvatska, RB Leipzig), Nikola Milenković (Srbija, Fiorentina) - Mateo Kovačić (Hrvatska, Chelsea), Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Dušan Tadić (Srbija, Ajax), Ivan Perišić (Hrvatska, Tottenham), Sergej Milinković-Savić (Srbija, Lazio) - Dušan Vlahović (Srbija, Juventus), Edin Džeko (BiH, Inter).
 
Najmlađi član početne postave ove imaginarne momčadi je Gvardiol (21), a najstariji Modrić (37). Mahom je ipak vrlo iskusna, rutinerska. Englezi su se prisjetili kako je nekadašnja Jugoslavija dvaput bila polufinalist Svjetskih prvenstava 1930. i 1962. godine, dvaput finalist na Euru 1960. i 1968. godine, kao i finala koje je Hrvatska igrala na Mundijalu u Rusiji 2018. godine. Zato se i pitaju bi li, da još postoji, moderna Jugoslavija bila svjetska nogometna velesila.
 

 Izvor: SD Foto: JB/Bestimage/Profimedia