U sklopu obilježavanja 112. rođendana HNK Hajduk je dobio jedinstvenu knjigu - klupski leksikon, kakvim se ne mogu podičiti ni europski klupski velikani. 
 
Autor leksikona je Jurica Gizdić, vrijedni klupski kroničar, ujedno i dugogodišnji suradnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koji neumorno ažurira biografije naših olimpijaca gotovo na dnevnoj bazi.
 
Leksikon Hajduka ukupno je 83. knjiga sportske tematike koju je napisao Jurica Gizdić, ujedno i 20. o klubu u kojem je zaposlen, i koji mu - prema vlastitom iskazu - predstavlja "gušt i radost, a ne obvezu". Najnoviji Gizdićev publicistički uradak sadrži podatke o 1929 osoba iz klupske povijesti, od kojih su mnoge ostavile dubok trag, ne samo u Hajduku, nego i u hrvatskom nogometu i sportu. To je istaknuo i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, sudjelujući na prigodnom panelu u sklopu promocije leksikona.
 
Čestitajući Jurici Gizdiću na novoj knjizi, glavni tajnik HOO-a razgovarao je s vrijednim autorom i o njegovu novom publicističkom pothvatu - knjizi Hrvatski sportski dužnosnici, koja bi uskoro trebala biti objavljena, a nakladnik joj je Hrvatski olimpijski odbor. 
 
 HOO/Vinko Knežević