Legendarni nogometni trener i hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević u srijedu je pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje su njegovom posljednjem ispraćaju nazočile mnoge poznate osobe iz hrvatskog javnog života, kao i brojni hrvatski građani.
 
Ispraćaj je počeo pjesmom "Otišao je s mirisom jutra", nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od "trenera svih trenera".
 
Uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te "vatreni" koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Zlatko Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.
 
Uz Blaževićev odar bili su izloženi njegovi najveći trofeji, osobne nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci odjeveni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri.
 
 
ODSANJAO JE SVOJ, MI UZ NJEGA SVOJE SNOVE, IME KOJE ĆE SE SPOMINJATI DO SUDNJEG DANA
 
U zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je komemoracija za legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Ćiru   Blaževića koji je preminuo 8. veljače u 88. godini nakon duge borbe s teškom bolešću.
 
Od trenera svih trenera s govornice su se oprostili Marijan Kustić, Mirko Barišić, Drago Ćosić, Marijan Vlak, Emir Hadžihafizbegović, Igor Štimac i sin  Miro.
 
Bilo bi teško nabrojati sve uglednike, prijatelje, bivše i sadašnje nogometaše, njegove kolege trenere, glumce, sportaše, političare i novinare koji su  došli u Lisinski kako bi se oprostili s "trenerom svih trenera".
 
Komemoraciji je prisustvovao i cijeli državni vrh, u Lisinski su stigli predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković,  predsjednik Vlade Andrej Plenković, te brojni ministri, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko  Mateša, predstavnici Fife i Uefe ...
 
Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma, osvajala je navijače i ljude gdje god je radio, pa niti ne čudi što se u Lisinskom okupilo veliko  mnoštvo.
 

 

 PRENOSIMO: Sportske novosti