Uz pozdravnu riječ i želje za uspješnim radom vodećih dužnosnika HOO-a Zlatka Mateše i Siniše Krajača, Izvršni odbor Međunarodnog odbora mediteranskih igara (MOMI) održao je u zagrebačkom hoteli Sheraton. 
 
U obilju izvješća koja su se odnosila na aktualni trenutak mediteranskog pokreta i prezentaciju domaćina budućih natjecanja, doneseno je i nekoliko značajnih odluka. 
 
Od kada je 2021. godine izabran za čelnika MOMI-ja, nekad uspješni talijanski veslački olimpijac Davide Tizzano (zlatna odličja na OI-ju 1988. i 1996. u četvercu na pariće) priželjkuje novi iskorak pokreta koji okuplja 26 država Sredozemlja, među kojima su i one koje nemaju izlaz na Sredozemno more, ali  tradicijom te povijesnim vezama i utjecajima gravitiraju prema tom području.
 
U svrhu moderniziranja mediteranskih igara na zagrebačkoj je sjednici odlučeno da se krene u izmjene i dopune programa sportova. Tako će radna skupina MOMI-ja istražiti sportove koji među mladima imaju popularnost, a trenutačno nisu u programu MI-ja. Velika je vjerojatnost da bi u program Igara uskoro mogla ući dva nova sporta - breakdance i teqball, ali „mediterancima“ će u fokusu biti i drugi dosad neuvršteni sportovi. 
 
Od važnijih odluka, za izdvojiti je i ona humanitarne naravi. Novac koji MOMI ima rezerviran za stipendije sportaša bit će iskorišten za pomoć sportašima u potresom stradalim regijama Sirije i Turske. U provedbi te odluke sudjelovat će i hrvatska predstavnica u IO-u MOMI-ja Ljiljana Ujlaki Šubić (HOO) koja je ujedno i predsjednica MOMI-jeve Komisije za solidarnost, kulturu i obrazovanje.
 
Članovi vodećeg tijela MOMI-ja (pristigli u Zagreb iz desetak država) nazočili su u subotu navečer svečanosti u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija kojom su Hrvatski olimpijski odbor i Veleposlanstvo Republike Francuske u Zagrebu na Večeri francuske šansone obilježili „500 dana do Olimpijskih igara u Parizu“. 
 

 HOO/Vinko Knežević