Nakon senzacionalnog uspjeha - preplivavanja Cookova prolaza na Novom Zelandu - u Hrvatsku se vratila sjajna daljinska plivačica Dina Levačić.
 
Cookov prolaz bio je posljednji kanal koji joj je nedostajao u kolekciji „Oceanovih sedam“, a tim pothvatom Levačić je postala i najmlađa daljinska plivačica svijeta te prva Hrvatica u povijesti koja je završila slavni maraton.
Na dočeku plivačke maratonke u zagrebačkoj Zračnoj luci "Franjo Tuđman" na velikom uspjehu čestitao joj je i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, a darove su joj uručili i Tomislav Družak i Krešimir Šamija ispred Ministarstva turizma i sporta, te Dubravko Šimenc kao predstavnik Hrvatske turističke zajednice.
 
„Oceanovih Sedam“ je izazov u daljinskom plivanju koji se sastoji od preplivavanja sedam prijelaza na otvorenom moru ili sedam plivačkih maratona. Uključuje Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije, La Manche između Velike Britanije i Francuske, Gibraltarska vrata između Španjolske i Afrike, prolaz Tsugaru u Japanu, prolaz Moloka i na Havajima, prolaz Catalina u Kaliforniji te Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka na Novom Zelandu.
U poslijepodnevnim satima Dinu Levačić i njezine roditelje primio je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.
 
 HOO/Vinko Knežević