Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini ukupne vrijednosti 2.061.418,00 eura.
 
Cilj ovog natječaja je poticanje i potpora organizacije velikih sportskih manifestacija koje se odvijaju na području Republike Hrvatske, ali i promidžba sportskih vrijednosti i popularizacije sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodne sportske promocije naše zemlje.
 
- Organizacija velikih sportskih manifestacija ima višestruke pozitivne učinke kako na sam sustav sporta kroz promociju njegovih vrijednosti, tako i na turističku sliku Hrvatske kao destinacije poželjne za aktivni i sportski turizam. Ova je Vlada višestruko povećala ulaganja u sve segmente sporta te je u posljednjih pet godina iz Državnog proračuna sufinancirano više od 90 sportskih događaja sa 17,5 milijuna eura. Osim manifestacija koje će se sufinancirati putem natječaja, u ovoj godini smo u Državnom proračunu osigurali sredstva i za izravno sufinanciranje organizacije četiri velika međunarodna natjecanja - Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), biciklističke utrke Cro Race te europskih prvenstava u hrvanju i kajak-kanu maratonu za koje je izdvojeno dodatnih 2,6 milijuna eura - izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Natječaj je otvoren danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 22. ožujka do 22. travnja 2023. godine. Postupak prijave na Natječaj podnosi se otvaranjem korisničkog računa putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu na pripadajućoj poveznici Natječaji (gov.hr), a više informacija može se pronaći na poveznici Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske - S P O R T.
 
Izvor: gov.hr Foto: FaH