U Poreču je završilo još jedno fantastično izdanje Plava Laguna Polumaratona. Na dvodnevnom "festivalu trčanja" sudjelovalo je više od 1100 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih država - Slovenije, Italije i Austrije.
 
Dvodnevnu manifestaciju obogatile su i dobro posjećene zabavno-rekreativne utrke - 10K, potom Pepi Kids Run i Family Run, a "šlager" cjelokupnog događaja bila je polumaratonska utrka (21 km), održana u nedjeljnom programu. Drugu godinu zaredom pobjednik Plava Laguna Polumaratona u muškoj konkurenciji je Talijan Alessio Milani, koji je taj laskavi naslov zaslužio nakon jednog sata i 12 minuta. Naslov pobjednice ženske polumaratonske konkurencije odlazi u Sloveniju, a najbrža je bila Simona Dolinar Majdič s vremenskim utroškom od jednoga sata i 30 minuta.
 
 
Direktor utrke Goran Vrus sažeo je dojmove ovogodišnjeg izdanja Polumaratona i zahvalio partnerima u projektu:
- Utrka je bila fantastična i održana je u sjajnoj atmosferi. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista po ovako lijepom vremenu pružila natjecateljima sve što su mogli poželjeti. Od ove utrke želimo u budućnosti napraviti sve veće događanje, koje će iz godine u godinu rasti, te postati popularno i na europskoj karti. Čestitamo svim natjecateljima, uključujući i one u zabavnim i rekreativnim utrkama, zahvaljujemo lokalnoj zajednici na razumijevanju, svim volonterima, kao i sponzorima - TZ Grada Poreča i TZ Općine Funtana, Podravci te Zagrebačkoj pivovari.
 
Istaknuo je i važnost sportskih evenata za turističku ponudu grada Poreča tijekom godine:
- Plava Laguna Polumaraton održava se na proljeće, dok se Plava Laguna Triatlon, pod brendom Ironman 70.3 održava u jesenskom terminu. U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije.
Ovogodišnji Polumaraton imao je i humanitarni karakter. Plava Laguna će sav prihod od kotizacija za obiteljsku utrku Family Run donirati za Centar za inkluziju i podršku zajednici Poreč.
 
Izvor: glasistre.hr/HOO Foto: Milivoj Mijošek