Velik dan za hrvatski stolni tenis, ali i za obitelj Arapović. Hana Arapović je u Sarajevu po prvi put osvojila pojedinačnu medalju na europskim prvenstvima.
 
U konkurenciji mlađih seniorki Zagrepčanka, koja će u kolovozu napuniti 19 godina, je pomela europske suparnice te osvojila zlato. U polufinalu je s 4:0 (8, 7, 3, 9) nadigrala Njemicu Miu Griesel, a potom je u finalu s 4:1 (9, 3, 8, -5, 9) pobijedila Njemicu Sophiju Klee. Inače, s Klee se već susrela na ovom Euru i to u skupini, a tada je također slavila s 4:1.
 
U karijeri je već osvajala brojne medalje na europskoj sceni. Osvojila je lani europski Top 10, bila je europska juniorska prvakinja u parovima, osvajale bronce u mješovitim parovima, ali u pojedinačnoj konkurenciji je uvijek nedostajalo malo sreće. Sada se i to promijenilo, nakon tri četvrtfinala Arapović je u Sarajevu otišla do kraja. Inače, posljednji put Hrvatska je osvojila zlato na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu 2017. u Sočiju, tada je europski prvak postao Tomislav Pucar.
 
Foto: HSTS