Na WRC-u koji počinje 20. travnja vozit će najveće zvijezde i osam domaćih vozača. S obzirom da sve spomenute vozače na ljestvici trenutno dijeli svega nekoliko bodova, Hrvatska će opet biti domaćin veoma uzbudljive i neizvjesne utrke.
 
Svjetska automobilistička federacija (FIA) i organizatori WRC Croatia Rally-ja predstavili su konačan popis svih vozača koji će nastupiti na natjecanju (od 20. do 23. travnja) voziti u pet hrvatskih županija – Karlovačkoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Primorsko-goranskoj te gradu Zagrebu.
 
- Objavom lista natjecatelja i službeno počinje odbrojavanje do početka samog događaja. Sve ide u planu i bit ćemo na vrijeme spremni za ponovni dolazak najboljih rally vozača današnjice u Hrvatsku. I ove nas godine očekuje prava adrenalinska poslastica koju će očekujemo pratiti oko pola milijuna gledatelja uživo te milijuni obožavatelja relija diljem svijeta putem televizijskih prijenosa. Osobito smo sretni zbog hrvatskih posada koje će i ove godine nastupiti, njih čak osam. – rekao je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.
 
U najprestižnijoj WRC kategoriji borit će se 9 posada. Među njima će nastupiti i legendarni Sébastien Ogier koji je čak 8 puta osvojio Svjetsko prvenstvo u rallyju, a trenutno je prvi u ukupnom poretku. U Hrvatsku stiže i trenutno drugi Thierry Neuville, kao i Finac Kalle Rovanperä koji se trenutno nalazi na trećem mjestu. Na četvrtom mjestu je Ott Tänak koji je bio blizu pobjede na hrvatskom rallyju u 2022. Sezonu do sad je obilježio Ogier koji je dvaput zauzeo 1. mjesto - jednom na natjecanju WRC Monte Carlo i WRC Guanajuato Mexico. Francuz prošle sezone nije nastupio na našem asfaltu, a 2021. godine do pobjede je došao u posljednjem zavoju.
 
Na popisu je i 8 domaćih vozača: Martin Ravenščak, Marko Lončarić, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Slaven Šekuljica, Vjekoslav Čičko, Jan Pokos i Igor Mandić. Martin Ravenščak nastupit će u Rally 3 kategoriji, dok su ostali vozači prijavili Rally4 i Rally 5 vozila.
 
U ovogodišnji raspored je dodana jedna promjena, umjesto brzinskog ispita Jaškovo – Mali Modruš Potok, vozi se brzinski ispit Ravna Gora – Skrad.
 
Izvor: WRC