Bio je doajen i kroničar karlovačkog planinarstva o čemu je bio autor ili suautor nekoliko knjiga. U speleološkoj aktivnosti je bio vrlo aktivan, kao i u Gorskoj službi spašavanja.
 
Bio je član HZSN-a i jedan mandat član Izvršnog odbora krovne sportske novinarske asocijacije u državi. Inicirao je i bio osnivač karlovačkog HGSS-a. Jedan je od osnivača CEIK-a braća Seljan. Na njegovu inicijativu pokrenut je časopis Veslanje koji je kontinuirano u tiskanom izdanju izlazio sve do kolovoza 2012. godine. Napisao je knjigu i o povijesti Veslačkog kluba Korana. Inicijator je i prvih karlovačkih Dana piva. 
 
„Meni je posebno teško i tužno išta u ovom trenutku o njemu reći. Emocije su velike. Bili smo dugogodišnji suradnici, prijatelji ... Moji prvi planinarski, vodički i speleološko koraci vezani su uz njega. Bio mi je u pravom smislu učitelj i mentor. Ukratko, stvorio me i bio uz mene u svakom momentu ... „, napisao je Mladen Kuka.
 
Za svoju dugogodišnju aktivnost u društvenim djelatnostima primio je brojna priznanja, među njima od Hrvatskog planinarskog saveza ali i od svog rodnog grada Karlovca te gradske i županijske sportske zajednice
 
GOST DANA - RUDOLF STARIĆ JUCA - 21. 8. 2015. https://www.youtube.com/watch?v=cgh5kIo682g&ab_channel=TrendMedij
 
Foto: Trend mediji