Juniorskoj tituli europske prvakinje, osvojenoj prošle godine u Italiji, 17-godišnja boksačica Mariela Šteko dodala je i europski mlađeseniorski naslov u kategoriji do 63 kg na EP-u u Erevanu (Armenija).
 
Nakon iscrpljujuće tri runde, neizvjesne do posljednje sekunde, naša heroina pobijedila je u finalu Poljakinju Aleksandru Jankowiak. Takvo je bilo i bodovanje sudaca - nakon podijeljene odluke 3-2 u korist naše predstavnice, uključili su se kontrolori suđenja i potvrdili Marielinu pobjedu 5-2. Na putu do zlata Šteko je svladala domaću predstavnicu, potom u polufinalu i rumunjsku braniteljicu naslova mlađeseniorske prvakinje Europe, a onda - u borbi za zlato - i čvrstu, neumornu Poljakinju Jankowiak.
 
Iako puno niža, energična Poljakinja je u prvoj rundi žustrim ulascima probijala gard naše boksačice koja ju je direktima uspijevala držati na distanci, ali nije joj uspjela zadati konkretnije udarce. Prvu rundu u korist napadački agilnije Poljakinje (4-1) presudio je udarac koji je prošao kroz gard uz zvuk gonga. Šteko je u drugoj rundi ubrzala ritam, brže se i više kretala, iz svog prepoznatljivog plesa zadavala direkte s distance, okretnije izbjegavala nalete agresivne Poljakinje i prelomila rundu u svoju korist 4-1. Uoči treće runde suparnice su bile bodovno potpuno poravnate. U završnoj rundi Mariela Šteko nije popustila u tempu, još se bolje i brže kretala, zadavala udarce, uspješno zaustavljajući prodore Poljakinje, čiji su napadi često završavali u prazno ...
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita boksačici Marieli Šteko i njezinu treneru Mladenu Šteki osvajanje zlatnog odličja na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu u Armeniji!
 
HOO/Vinko Knežević Foto: HBS