Hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Dohi, svladavši u borbi za medalju kategorije do 70 kilograma Elvismar Rodriguez iz Venezuele.
 
Članica JK Pujanke Split tako je došla do još jedne velike medalje, a još nezaliječena od ozljede koljena nije uspjela ponoviti uspjeh s prošlog SP-a u Taškentu, kada je u finalu ove kategorije svladala drugu našu sjajnu judašicu, Laru Cvjetko iz Solina.
 
Za ovom prilikom "brončanu", a prethodno dvostruku svjetsku prvakinju, i njezina trenera, ujedno i izbornika hrvatske ženske reprezentacije, Vladimira Preradovića, prijame i darove su priredili Hrvatski judo savez, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatski olimpijski odbor.
 
U središnjim prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora Barbaru Matić, trenera Preradovića i izaslanstvo Hrvatskog judo saveza ugostili su direktor Ureda za nacionalne sportske saveze i razvojne programe HOO-a Neven Šavora i direktor Ureda za olimpijski program HOO-a Damir Šegota. Čestitajući na novom velikom postignuću, uručili su im i prigodne darove HOO-a.
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: HJS /IJF