Mladi hrvatski igrači postavljeni su na poziciju A1, a kuglice su im za suparnike dodijelile Portugal, branitelja naslova i dvostrukog prvaka Španjolsku te Francusku. Skupinu B čine Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija.
 
Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina održan je u Poreču, a Hrvatsku je smjestio u Skupinu A, zajedno s Portugalom, Španjolskom i Francuskom.
 
U porečkoj dvorani Žatika, Hrvatska će od 3. do 10. rujna biti domaćin trećeg po redu Europskog prvenstva u futsalu za igrače do 19 godina, nakon Španjolske i Latvije, a Poreč je ovog utorka ugostio i ždrijeb skupina završnog turnira. Mladi hrvatski igrači postavljeni su na poziciju A1, a kuglice su im za suparnike dodijelile Portugal, branitelja naslova i dvostrukog prvaka Španjolsku te Francusku. Skupinu B čine Ukrajina, Finska, Slovenija i Italija.
 
Ždrijebu je između ostalih prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
- Sretan sam i ponosan da mogu pozdraviti sve sudionike, kojima čestitam na plasmanu, i hvala Uefi na čelu s predsjednikom Čeferinom što nam je ukazao povjerenje ovim domaćinstvom. Uživat ćemo u rujnu u lijepim potezima i neka pobijedi najbolji. Osim toga, želim istaknuti da sam ponosan na rezultate naših futsalskih reprezentacija i klubova, to je temelj za daljnja ulaganja i uvjeren sam da ćemo nastaviti ostvarivati dobre rezultate. - rekao je Kustić.
 
Ambasador turnira, proslavljeni hrvatski reprezentativac i sadašnji član stručnog stožera Zlatka Dalića, Vedran Ćorluka, poručio je:
- Mi svi jako volimo mali nogomet, jako volim tu povezanost s loptom. Neka mladi igrači na ovom natjecanju vide gdje su među svojim vršnjacima, usporede kvalitetu i pokušaju biti bolji od suparnika.
 
 VL Foto: HNS/D. Sopta, D. Balibouse/REUTERS