Hrvatski taekwondo borac Paško Božić osvojio je broncu u kategoriji preko 87 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Bakuu (Azerbajdžan), kompletiravši uspješan nastup naših predstavnika na dosad rekordnih šest medalja. Hrvatska je u momčadskom redoslijedu druga na svijetu, dok je u redoslijedu ženskih ekipa treća.
 
Član splitskog Marjana Paško Božić brončanu je medalju osigurao je ulaskom u polufinale uz tri pobjede bez izgubljene runde. Krenuo je odlično protiv Moldavca Dragosa Marinescua s 2-0 u rundama, potom je preskočio i Korejca Yoon Min Baea, također 2-0 u rundama, da bi medalju osigurao slavljem protiv Britanca Cunninghama s novih 2-0 u rundama. Dalje od toga nije išlo jer mu se s druge strane čvrsto postavio Cisse iz Obale Bjelokosti koji je u kasnijem finalu postao svjetski prvak.
 
Posljednjeg dana prvenstva na tatami je izašla i mlada Nika Karabatić. U 1. kolu kategorije do 53 kg pobijedila je s 2-0 Molly Park iz Australije, u 2. kolu bila je bolja (s 2-1 u rundama) od Tunižanke Chaime Toumi dok je treću pobjedu upisala protiv druge nositeljice, Meksikanke Villegas Machorro. Četvrtfinalna borba za medalju otišla je na stranu Iranke Kiyanichandeh, kasnije svjetske prvakinje te je Karabatić završila kao peta na svijetu.
 
TRI JUDAŠKA ODLIČJA NA GRAND PRIXU U TADŽIKISTANU - ZLATO ZA KRIŠTO, BRONCE KUMRIĆU I OBERAN
 
Uspješan vikend imalo je troje hrvatskih judaških predstavnika na IJF-ovu Grand Prix turniru u Dušanbeu (Tadžikistan). Katarina Krišto (Dalmacijacement-Kaštel Sućurac) osvojila je zlatno odličje u kategoriji do 63 kilograma, dok je Iva Oberan (Župa dubrovačka) u istoj kategoriji osvojila brončanu medalju. Odličje brončanog sjaja osvojio je i Zlatko Kumrić (AJK Student - Split).
 
Nakon što je u 1. kolu bila slobodna, u 2. kolu Krišto je pobijedila Čehinju Renatu Zachovu, u četvrtfinalu je bila bolja od Kamile Badurove, koja nastupa pod neutralnom zastavom, a u polufinalu Alžirku Aminu Belkadi "golden scoreom". U finalnoj borbi 21-godišnja Krišto je bila bolja od Španjolke Sarai Padille koju je svladala nakon nešto više od 50 sekundi "golden scoreom". Time je osvojila prvu medalju na Grand Prix turnirima. U borbi za brončanu medalju 23-godišnja Iva Oberan je također pobijedila Belkadi zahvatom držanja u prvoj minuti borbe. Posljednji dan GP-a u Dušanbeu bio je rezerviran za „teškaše“ odnosno za Zlatka Kumrića koji je nastupio u kategoriji do 100 kg u konkurenciji s još 20 seniora koji su se borili za bodove koji vode na OI u Pariz 2024. Kumrić je u borbi za broncu pobijedio Uzbekistanca Otabeka Turaboeva.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita našim sportašima na odličnom nastupu i osvojenim odličjima.
 
 HOO/Vinko Knežević Foto: FaH, Dalstaekwondo