Na izuzetno jakom turniru hokeja na travi, gdje su nastupali najbolji klubovi iz Njemačke, Italije, Češke, Hrvatske, naši su klubovi osvojili četiri od pet trofeja. – piše Dubravko Miličić, novinar 24 sata.
 
Kada spomenete hokej na travi, odnosno države velesile, koje dominiraju ovim sportom u Europi, uvijek iskoči Njemačka, koja je čak osam puta bila europski prvak. Tako je u svim kategorijama, no zagrebački mališani na međunarodnom turniru u Italiji postavili su nova pravila. Točnije, malo promijenili su promijenili "kartu Europe".
 
Na tradicionalnom međunarodnom turniru hokeja na travi, u talijanskom gradu Riva del Garda, zagrebački hokejaši odnijeli su četiri od pet trofeja. Dominacija kakva se ne pamti.
 
Hokejski klub Marathon, pod vodstvom trenera Damira Vučkovića - Vučka, pobijedio je u dvije kategorije, U-8 i U-12. dok je HK Jedinstvo slavio u kategorijama U-14 dječaci i U-14 djevojčice. I ne samo da su odnijeli momčadske, hokejaši i hokejašce u Hrvatsku nose i individualne trofeje. Kristan Karabelj iz hokejskog kluba Marathon proglašen je najboljim igračem u kategoriji U-10, a Korina Fabing iz hokejskog kluba Jedinstvo proglašena je najboljom igračicom u kategoriji djevojčica.
 
Na turniru su sudjelovali najbolji klubovi hokeja na travi iz Njemačke, Češke, Italije i Hrvatske.
 
 Prenosimo: 24 sata/D. Miličić Foto: Privatna arhiva