Prije četiri dana Darko Ružić je obilježio svoj 71. rođendan. Prvu utakmicu na Pampasu nije dočekao. Zbogom gospodine Ružić.
 
Preminuo je Darko Ružić, dugogodišnji kroničar sportskih zbivanja u Osijeku i Slavoniji, novinar Sportskih novosti čija je ‘religija’ bila NK Osijek. Otišao je poslije gotovo 40 godina u sportskom novinarstvu, poslije milijuna otisnutih slova i rezultata, a otkako je ’73. godine napisao prvi tekst za Sportske.
 
Iako će ovo nekome zvučati jednostavno, jako je puno sažeto bilo dubokog poštovanja mlađih kolega u benignim i jednostavnim rečenicama u razgovoru pred utakmicu s legendarnim novinarom. Naime, nekada nisu bili brojači na ulazu na stadion, a broj gledatelja je bio tražena informacija… “Gospon Darko, kol’ko ima? – Dvije, dvije i pol tisuće…” – odvratio bi. Da, gospon Darko je za mlađe i prebrojao tribine, a ‘klinci’ čak i oko najbenignijih stvari uvažavali njegovo iskustvo.
 
Bio je Ružić autorom nebrojenih tekstova, teškog i lakog karaktera, svjedokom mijena u Gradskom vrtu, povijesnih događaja oko NK Osijek, bio je sastavnicom svih najvažnijih trenutaka kluba, od ulaska u Prvu ligu do danas.
Prije četiri dana Ružić je obilježio svoj 71. rođendan. Prvu utakmicu na Pampasu nije dočekao.
 
Zbogom gospodine Ružić.
 
Izvor: www.osijekexpress.com Foto: Arhiva OsijekExpress.com