Na Europskom ekipnom prvenstvu koje se održava u sklopu Europskih igara u Poljskoj hrvatski atletičar Dino Bošnjak na utrci od 5000 metara pomogao je onemoćalom Slovencu Vidu Botolinu da dođe do cilja i tako ekspresno postao internetski hit.
 
- Volio bih da je moj nastup bio uspješniji u sportskom smislu te da sam donio više bodova svojoj reprezentaciji kojoj čestitam na trudu i vrhunskim rezultatima. - kazao je Dino.
 
O njegovom potezu na svojoj internetskoj stanici i svim društvenim mrežama izvijestila i Europska atletska federacija (EA), a prava je zvijezda i u poljskim medijima.
 
„Hrvat je svojim ponašanjem već zaslužio titulu jednog od heroja Europskih igara“, piše poljski Eurosport.
Potez hrvatskog atletičara svakako nije uobičajen i trebala bi mu biti uručena nagrada za fair play“, dodaje Bieganie, specijalizirani trkači magazin.
 
Uopće ne sumnjamo da Bošnjak će biti visoko na popisu kandidata za razne fair play nagrade, ne samo na nacionalnoj razini. Nije isključeno ni da će ga predložiti Slovenci čiji su mediji također oduševljeni Bošnjakovim potezom.
 
„Kakvo veliko srce! Slovenac Vid Botolin je onemoćao, a onda je Hrvat napravio nevjerojatan potez“, pišu Novice.
 
Siol dodaje: „Potez godine“.
 
Našem junaku Dini ovo nije prvi fair-play potez. Atletikom se bavi od osme godine, trener mu je otac Damir, nekadašnji juniorski prvak Jugoslavije.
 
Foto: Slovenia Olympic Team