Hrvatski nogometni savez oglasio se povodom ponovnog dizanja optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza na osječkom sudu na suđenju braći Mamić.
 
HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
"Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena.
 
Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedna prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu.
 
Kao osvajači srebrne i brončane medalje na FIFA-inim svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren, ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost.
 
Stoga Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te ćemo biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa."